Wanhopig op zoek naar klanten biedt de Ice Mall in Eilat klanten aan hun vliegtickets te betalen

Ice Mall Eilat. Foto Ice Mall

Nu Israël langzaam haar economie weer opent biedt het winkelcentrum The Ice Mall in Eilat toekomstige kopers aan hun vliegtickets te betalen, in een wanhopige poging Israëli te bewegen naar Eilat te komen en in deze mall met binnen ijsbaan hun inkopen te doen.

Shoppingmalls in Israël mochten afgelopen donderdag onder strikte voorwaarden weer open, ruim een maand nadat ze moesten sluiten.

Maar omdat velen nog steeds op hun hoede zijn voor de verspreiding van het virus en duizenden het gevoel hebben dat ze hun baan weleens kunnen verliezen, is het tot nu toe een zeer trage start voor veel winkels geweest.

Toeristenstad Eilat, aan het zuidelijke puntje van de Negev woestijn, ver weg van het drukke centrum van Israël, is extra hard getroffen door de COVID 19 pandemie.

Nu het toerisme compleet tot een halt is gekomen is ruim 70% van de bewoners werkloos geworden en probeert de stad er alles aan te doen Israëlis te overtuigen hun vakantie in Eilat door te brengen.

Hoewel de meeste hotels nog grotendeels gesloten zijn, heeft de Ice Mall in Eilat aangeboden om de vliegtickets van Israëli’s die meer dan NIS 1.000 (€ 260) uitgeven, terug te betalen.

Het winkelcentrum zei dat het aanbod van kracht zou zijn van 11 tot 21 mei of totdat de retourvluchten, aangeboden door Israir voor NIS 200, uitverkocht zijn.

Eilat is een populaire winkelbestemming voor veel Israëli’s, omdat producten die in de stad worden verkocht, zijn vrijgesteld van de 17 procent btw en daardoor dus voordeliger zijn dan in de rest van het land.

De enige vluchten die nog in Eilat aankomen zijn voornamelijk binnenlandse vluchten en is Eilat eigenlijk nog de enige vakantiebestemming voor Israëlis. ook al omdat ze bij terugkeer niet in quarantaine hoeven.

Advertentie (4)