Zomervakantie voor schoolkinderen in Israël verkort, tot begin augustus school

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De zomervakantie voor scholieren wordt met een maand bekort in Israël, zo heeft het ministerie van Onderwijs besloten. Scholieren krijgen tot 6 augustus les om de verloren tijd door de sluiting van de scholen in te halen en ouders de gelegenheid te geven te werken waardoor de economie ook een handje wordt geholpen.

Nadat de scholen in Israël begin maart dichtgingen vanwege het coronavirus, zijn ze pas sinds 2 weken weer open.

Het kabinet van de premier en het ministerie van Onderwijs, de directeur van de begrotingen bij het ministerie van Financiën en de voorzitter van de Federatie van Lokale Autoriteiten, hebben nu het ontwerp van het Ministerie van Onderwijs voor het uitvoeren van educatieve programma’s voor deze zomer goedgekeurd.

De zomerschoolprogramma’s zullen tot begin augustus vijf dagen per week landelijk plaatsvinden, ook op geaccrediteerde niet-officiële scholen. Ze bieden een breed scala aan educatieve activiteiten. Na afronding van deze zomerschoolprogramma’s beginnen de onderwijsinstellingen met de voorbereidingen voor de opening van het studiejaar 2020/2021, dat zoals gebruikelijk in Israel op de eerste zondag van september plaatsvindt.

De zomerschoolactiviteiten omvatten voor het eerst ook kinderen op de kleuterschool en kinderen van groep 1 tot en met 4, die een 18-daags programma, van 14 juli t / m 6 augustus 2020 zullen gaan volgen.

Minister van Onderwijs Yoav Galant zei bij de aankondiging: “dit is een dag van goed nieuws voor ouders, studenten en de hele economie. Ik ben blij dat we een plan hebben kunnen maken dat in juli en augustus educatieve kaders biedt voor jonge kinderen. Dit is een stap die de inzet van de regering uitdrukt om het onderwijssysteem weer op de rails te krijgen en de uitdagingen als gevolg van de coronacrisis aan te pakken. Deze stap komt ten goede aan de kinderen, die kwaliteitsvolle educatieve kaders krijgen, de ouders van deze jonge kinderen in staat stelt om met een helder hoofd de kost te verdienen en de economie weer op gang te krijgen.