Bar Refaeli en haar moeder hebben overeenkomst met aanklagers

Screenshot YouTube

Supermodel Bar Refaeli en haar moeder hebben een pleidooiovereenkomst met de aanklagers getekend om hogere straffen vanwege belastingontduiking te voorkomen.

Bar Refaeli vermijd door deze overeenkomst een gevangenisstraf maar krijgt wel negen maanden taakstraf. Haar moeder krijgt 16 maanden cel en houdt daarmee haar dochter uit de gevangenis. Daarnaast krijgen beiden ook een voorwaardelijke gevangenisstraf.

De twee zullen ook elk een boete moeten betalen van 2,5 miljoen shekel (725.000 euro) en moeten ze gezamenlijk belasting betalen over 8 miljoen shekel (2 miljoen euro) aan inkomsten.

Volgens de aanklachten hadden Refaeli, 34, en haar moeder tussen 2009 en 2012 tientallen miljoenen shekels aan inkomsten voor de belastingdienst verborgen gehouden.

Bar Refaeli had betoogd dat haar eerdere relatie met Hollywood-filmster Leonardo DiCaprio hecht genoeg was om als een familie-eenheid te worden beschouwd, waardoor ze haar thuisbasis in de VS had in plaats van Israël.

De belastingdienst was het daar niet mee eens en kreeg van de hoogste rechter gelijk.

De autoriteiten zeiden dat Refaeli loog door te zeggen dat ze voornamelijk in het buitenland woonde. Inkomsten, dure geschenken en kortingen voor beroemdheden die ze in die tijd ontving, heeft ze niet gemeld aan de Israëlische belastingdienst.

Het model beweerde dat ze niets wist van pogingen om inkomsten in die periode te verbergen omdat haar moeder dit allemaal regelde.

Afgelopen juli ging ze in beroep tegen een beslissing van een lagere rechtbank die haar veroordeelde om belasting te betalen over 8 miljoen shekel voor inkomsten in het buitenland in de jaren 2009-2010.

Advertentie (4)