Online gala van het Israëlisch Filharmonisch Orkest verstoort door cyberaanval

Screenshot YouTube

Het live via internet uitgezonden virtueel gala van het Israëlisch Filharmonisch Orkest, waar 13.000 mensen zich wereldwijd voor hadden geregistreerd, is verstoord door cyberaanval plaats waardoor het concert door de meeste bezoekers niet kon worden gezien.

De cyberaanval vond zondagmiddag plaats tijdens de inzamelingsactie en crashte de websites van het orkest en galapartner, Medici.TV. Het gala was georganiseerd om donaties voor het orkest in te zamelen.

Gelukkig is de hele gala voorstelling nu op YouTube voor te zien, klik daarvoor op deze link.

Oscarwinnares Helen Mirren organiseerde een programma met korte uitvoeringen van de nieuwe dirigent van het orkest, Lahav Shani, evenals vrienden van het orkest, waaronder Pinchas Zukerman en Amanda Forsyth, Yefim Bronfman, Itzhak Perlman, Evgeny Kissin, András Schiff, Gil Shaham, Chen Reiss en Martin Frost.

“Het lijkt erop dat hackers vastbesloten waren om onze boodschap de mond te snoeren en onze stem het zwijgen op te leggen. Maar daarin zullen ze niet slagen”, zegt Danielle Ames Spivak, uitvoerend directeur van American Friends of the Israel Philharmonic Orchestra in een reactie op de gebeurtenis.

‘Meer dan ooit zijn we vastbesloten om de boodschap van hoop, vrede en schoonheid van het Israëlisch Filharmonisch Orkest over de wereld te verspreiden.’

Geen enkele groep of individu heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de vermeende cyberaanval.

Advertentie (4)