“Politiek interesseert me niet”, zegt Syrische vader wiens baby in Israëlisch ziekenhuis is geholpen

De Syrische vader met de baby in het Sheba Medical Center. Screenshot YouTube

Een pasgeboren baby van een naar Cyprus gevlucht Syrische echtpaar werd onlangs in Israël behandeld voor een ernstig hartafwijking. Usayed, het jongetje van een paar maanden oud, werd na speciale toestemming van de autoriteiten naar het Sheba Medisch Centrum in Ramat Gan gebracht om een ​​spoedoperatie te ondergaan.

Dit was het resultaat na een samenwerking tussen de Israëlische ambassade in Nicosia, het Cypriotische ministerie van Volksgezondheid en Cypriotische en Israëlische artsen.

De vader van de baby, Ahmad, kreeg te horen dat hun zoon een speciale behandeling nodig had die op Cyprus niet kon worden gegeven. “Ik zei meteen dat ik indien nodig naar Israël zal gaan, ik zal overal heen gaan”, zei hij.

“Ik geef niets om de betrekkingen tussen Israël en Syrië”, zei hij. “Mijn probleem is niet politiek of religieus, het is een gezondheidsprobleem van mijn kind.”

“Het leven van mijn zoon is voor mij het belangrijkste in de wereld.

Volgens prof. Alain Serraf, het hoofd van Sheba’s Congential Heart Center, die het kind heeft geopereerd zou de baby het niet langer dan een maand hebben overleefd zonder de operatie.

Israëlische artsen hebben een lange geschiedenis in het behandelen van ernstig zieke kinderen uit vijandige landen.

De non-profitorganisatie Save a Child’s Heart, die voornamelijk wordt gefinancierd door donateurs met een bijdrage van de overheid, heeft sinds de start zo’n twintig jaar geleden, bijna 5000 kinderen kunnen laten opereren.

Hieronder zijn meer dan 2000 kinderen uit de Westelijke Jordaanoever en Gaza en 300 kinderen uit Irak en Syrië die in Israël een medische behandeling hebben ondergaan. De rest kwam uit Afrika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en andere delen van het Midden-Oosten.

Advertentie (4)