Hamas noemt annexatie plannen oorlogsverklaring

Hamas-woordvoerder Abu Ubaida. Screenshot YouTube

Hamas heeft donderdag gezegd dat het de plannen van premier Netanyahu, om delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren als een oorlogsverklaring beschouwt.

Abu Ubaida, de woordvoerder van de Izz el-Deen al-Qassam Brigade, de gewapende vleugel van Hamas noemde het plan een oorlogsverklaring aan het Palestijnse volk en de ‘grootste diefstal van Palestijns land in decennia’.

Abu Obeida zei dat Hamas Israël ‘bittere spijt’ zou bezorgen als het doorgaat met de annexatie. “Het doel van Hamas en de andere Palestijnse terreur organisaties is om de bezetting uit alle delen van historisch Palestina te verwijderen”, zei hij.

Hamas roept op tot ‘actieve en krachtige deelname aan alle activiteiten en evenementen tegen het annexatiebesluit’, en voegde eraan toe dat het een ‘religieuze, morele en patriottische plicht’ was om tegen het plan te protesteren.

Zijn dreigement kwam 48 uur nadat Hamas had gesuggereerd dat het de terroristische aanslagen tegen Israël zou kunnen hervatten als reactie op het annexatieplan.

In reactie op de eerdere dreigementen waarschuwde minister van Defensie en Benny Gantz Hamas dat de leiders van de groep de prijs zullen betalen als er aanslagen gepleegd worden tegen Israël.

“Ik stel voor dat de leiders van de beweging onthouden dat zij de eersten zullen zijn die voor hun agressie zullen betalen als het gebeurt”, zei Gantz tijdens een ceremonie voor pas afgestudeerde piloten van de Israëlische luchtmacht.

“De IDF is het sterkste leger in de regio en de prijs voor elke poging om Israëlische burgers pijn te doen zal pijnlijk en krachtig zijn.”

Advertentie (4)