Israëlische marine voorkomt wapensmokkel Hamas (video)

Screenshot IDF video

Nu pas is bekend gemaakt dat de Israëlische marine een paar weken geleden een poging om wapens over zee naar de Gazastrook te smokkelen heeft voorkomen. De wapens werden gesmokkeld vanuit de noordelijke Sinaï.

Inlichtingendiensten van de Israëlische marine wisten het verdachte schip te lokaliseren. Vervolgens werden mariniers gestuurd om het schip te enteren. Twee smokkelaars aan boord werden aangehouden.

Screenshot IDF video

Uit het onderzoek bleek dat de in beslag genomen wapens bestemd waren voor de terreurorganisatie Hamas. Ook werden details verkregen over andere inspanningen van Hamas op het gebied van wapensmokkel over zee.

Een van de aangehouden terroristen is Mahmoud Bakir, een belangrijke smokkelaar die samenwerkt met verschillende terreurorganisaties in de Gazastrook. Zijn arrestatie is een significante operationele doorbraak. Op 4 juni 2020 werden tegen Mahmoud Bakir aanklachten ingediend bij de rechtbank van Be’er Sheva.

Deze operatie sluit aan bij een reeks van activiteiten die bedoeld zijn om de bewapeningsplannen van Hamas in de Gazastrook te voorkomen en maakt deel uit van de voortdurende inspanningen om elke vorm van terrorisme tegen Israëlische burgers te dwarsbomen.

Advertentie (4)