Bedrijf uit Taiwan zet een fonds op van $ 70 miljoen om in Israëlische startups te investeren

Innovation to Industry (i2i), een in Taiwan gevestigd innovatiebedrijf, heeft een programma opgezet om 70 miljoen dollar te investeren in Israëlische startups die zich richten op digitale gezondheid, cyberbeveiliging en kunstmatige intelligentie.

Vijfentwintig Israëlische startups zijn geselecteerd voor het programma. De deelnemende bedrijven krijgen toegang tot investeringen vanaf 200.000 dollar tot 3 miljoen dollar over een periode van een jaar.

Zestig procent van de Israëlische startups in het IP2 LaunchPad-programma richten zich op het gebied van digitale gezondheidszorg en een kwart houdt zich bezig met cybersecurity.

De geselecteerde Israëlische bedrijven hebben volgens de aankondiging de eerste investeringsronden al voltooid. Met de lancering van het programma werden acht strategische samenwerkingsovereenkomsten aangekondigd tussen de Israëlische startups en de partners in het programma.

Enkele van de deelnemende startups zijn onder meer Serenno Medical, een bedrijf in medische hulpmiddelen dat de gezondheid van de nieren bewaakt; Biop Medical, dat een methode heeft ontwikkeld om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium te detecteren; Resymmetry, de ontwikkelaar van een slimme exoskelet-robotrolstoel; Cybord, een cybersecurity-startup die technologie heeft ontwikkeld om nagemaakte en kwaadaardige cyberhardware te detecteren; en ShieldIOT, een bedrijf dat beveiligingssystemen ontwikkelt voor Internet-of-Things-netwerken.

De voorzitter van i2i, Dr. Gary Gong, heeft het programma geïnitieerd na zijn bezoeken aan Israël in de afgelopen jaren en is bekend met de Israëlische innovatie-industrie. Bij de aankondiging van het project gaf hij aan te geloven dat Israëlische innovatie de hardware- en gezondheidszorgsector in Taiwan zal stimuleren.

Advertentie (4)