Palestijnse leiders weigeren belastingopbrengsten uit Israël te ontvangen

Screenshot YouTube

In het kader van het verbreken van alle banden met Israël, heeft de Palestijnse Autoriteit woensdag meegedeeld dat het niet langer betalingen van belastinginkomsten uit Israël zal accepteren.

“We delen mee dat we de levering van belastinginkomsten hebben geweigerd en zullen blijven weigeren in overeenstemming met het besluit van de Palestijnse leiding dat we zijn vrijgesteld van alle afspraken en overeenkomsten met Israël”, zeiHussein al-Sheikh, directeur van de Palestijnse Commissie voor burgerzaken. en lid van het Centraal Comité van Fatah.

De woordvoerder van de PA-regering, Ibrahim Milhim, bevestigde de verklaring van al-Sheikh en zei dat de PA haar ‘reguliere belastingoverdracht’ van Israël voor mei 2020 had geweigerd .

Omdat het om honderden miljoenen euros gaat zal deze beslissing van de Palestijnse leiders mogelijk leiden tot grote financiële problemen.

In 2019 vertegenwoordigde de belasting die Israël voor de Palestijnen incasseert ca. 60% van de Palestijnse begroting. Door de coronacrisis is internationale hulp verminderd waardoor voor dit jaar het aandeel hoger zal zijn.

Het Neri Zilber Washington Institute for Near East Policy schreef dan ook op Twitter dat de actie ‘bijna suïcidaal’ was, gezien de financiële situatie van de PA.

De coronacrisis heeft de Palestijnse economie al veel schade berokkend, waarbij de Wereldbank voorspelde dat de Palestijnse economie met maar liefst 11% zal krimpen.