Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken zet aan tot religieuze oorlog

Screenshot PMW

De minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit (PA), Riyad Al-Malki, probeert een religieuze oorlog te ontketenen door Israël ervan te beschuldigen dat het van plan is ‘de Al-Aqsa-moskee te vernietigen en daar de 3de Tempel te bouwen’. Een beschuldiging die Palestijnse leiders vaker uitten en die vaak leidt tot geweld.

Op 1 mei zei Al-Malki het volgende:

“Deze stap [Israëls annexatie van de Jordaanvallei] als deze wordt uitgevoerd … zal de Al-Aqsa-moskee plaatsen – de eerste gebedsrichting, de tweede moskee [ter wereld], en het derde [meest] heilige heiligdom – onder Israëlische controle, voordat het wordt vernietigd en de vermeende tempel op zijn plaats wordt gebouwd. Als deze stap wordt uitgevoerd, zal dit conflict van een politiek in een eindeloos religieus conflict veranderen.’[Officieel PA TV News, 1 mei 2020]

Tijdens een videoconferentie van Arabische ministers van Buitenlandse Zaken over de veronderstelde toekomstige annexatie van Israël – dat wil zeggen de toepassing van de Israëlische wet in de Jordaanvallei en de joodse steden en dorpen op de Westelijke Jordaanoever, deed Al-Malki er nog een schepje boven op:

PA-minister van Buitenlandse Zaken Riyad Al-Malki: “[Israëls annexatie] zal de gezegende Al-Aqsa-moskee … onder volledige Israëlische controle plaatsen, om hun plan uit te voeren om hun valse verhaal te promoten om het te vernietigen en hun vermeende tempel te bouwen . Dit zal het conflict veranderen van een politiek conflict in een religieus conflict waarvan het einde slecht en bitter zal zijn, de stabiliteit zal ondermijnen en de veiligheid en vrede in de regio en de wereld zal vernietigen. ” [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 11 juni 2020]

Al-Malki’s verklaring en voorspelling van “religieuze oorlog” fungeert als een oproep aan de Palestijnen om over te gaan tot het gebruik van geweld en terreur als Israël doorgaat met de annexatie. Zijn verklaring sluit aan bij een lange reeks muziekvideo’s die door de PA tv zijn uitgezonden om Palestijnen zo ver te krijgen zelfmoordaanslagen en steekpartijen uit te voeren om hun ‘eer te herstellen’ en ‘Jeruzalem te verlossen’.

Palestinian Media Watch heeft deze smaad dat Israël van plan is de Al-Aqsamoskee te vernietigen en zelfs van plan is de tempel van Salomon te herbouwen jarenlang gedocumenteerd. De PA gebruikt dit angstverhaal om de Palestijnen aan te zetten tot geweld en terreur om Al-Aqsa te verdedigen. Dit werkt. PMW heeft onthuld dat veel terroristen de bescherming van Al-Aqsa noemen als hun motivatie voor het uitvoeren van aanslagen tegen Israël.

Advertentie (4)