Israëlische onderzoekers boeken vooruitgang in onderzoek naar COVID-19 vaccin

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Onderzoekers van het Israel Institute for Biological Research en het Weizmann Institute of Science hebben een artikel gepubliceerd waarin positieve proeven met een coronavirus vaccin op hamsters worden samengevat.

Tijdens de proeven werden twee groepen hamsters besmet met Covid-19 waarna het vaccin aan een van de groepen werd toegediend.

De hamsters in de gevaccineerde groep vertoonden minder gewichtsverlies en minder schade aan hun longen dan de groep die niet was gevaccineerd. Er waren geen sporen van het virus meer in het bloed van de gevaccineerde hamsters te zien. Bovendien ontwikkelden de gevaccineerde hamsters neutraliserende antilichamen – het belangrijkste antilichaam dat coronavirus infectie voorkomt.

De resultaten van het Israëlische onderzoek zijn gepubliceerd op de bioRxiv-website voor peer review.

Naast het Israel Institute for Biological Research is ook het Israëlisch MigVax, een dochteronderneming van het Migal Galilee Research Institute, bezig met het ontwikkelen van een vaccin. Wereldwijd werken tientallen academische instellingen aan een vaccin tegen het virus.

Volgens de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering in de strijd tegen het virus, Dr. Anthony Fauci zal het nog minstens 12 tot 18 maanden duren voordat een effectief vaccin beschikbaar is voor het publiek.