Stijging virus infecties in Israël zet door; regering besluit vandaag over nieuwe maatregelen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Israël blijft toenemen. De afgelopen 24 uur kwamen er 145 nieuwe patiënten bij. Er liggen 209 patiënten in het ziekenhuis waarvan 40 in kritieke toestand. 29 van hen liggen aan de beademing. Ook is er opnieuw iemand overleden aan het COVID-19 virus, waardoor het totaal aantal doden in Israël is gestegen naar 306.

Volgens de nieuwe directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Hezi Levy, zijn er in de afgelopen week 1.700 nieuwe virus patiënten bij gekomen. Gemiddeld zijn dit 250 nieuwe besmettingen per dag.

Dagelijks worden er gemiddeld 15.000 mensen getest op het virus. Levi zegt dat er nog geen reden is om tot een lockdown over te gaan.

Met zo’n 15.000 tests per dag is het aantal positieve resultaten toegenomen van 1,3% tot meer dan 2%.

Levy, die de functie vorige week op zich nam, maakt zich zorgen over het feit dat jongere mensen een hoger percentage van de zieken uitmaken, vergeleken met de periode tussen maart en mei. Hij roept de bevolking op mondkapjes te dragen en afstand te houden.

Steeds vaker komt het voor dat mensen op straat geen mondkapje dragen, er verschenen zelfs foto’s van mensen die zonder mondkapje in de bussen stappen.

Passagier zonder mondkapje in een ov bus. Screenshot tv

“Volgens instructies van het ministerie van Transport mogen buschauffeurs niet optreden tegen een passagier zonder mondmasker. De chauffeur mag de passagier alleen vragen een masker te dragen voor hun en ieders gezondheid”, aldus een woordvoerder van busbedrijf Egged.

Ondertussen is bekend geworden dat het ministerieel comité voor het coronavirus vandaag, maandag, bijeen komt om de sterke toename van het aantal COVID-19-gevallen te bespreken.

Op tafel ligt een voorstel om de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid beter te handhaven, met hogere boetes voor mensen die de sociale afstandsregels overtreden. De huidige boete voor het niet dragen van een mondkapje is 200 shekel, omgerekend ongeveer 52 euro.

Advertentie (4)