Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Het aantal mensen dat dagelijks wordt besmet met het COVID-19 virus blijft stijgen in Israël. Zaterdag werd gemeld dat 294 mensen besmet bleken te zijn, de dag ervoor waren dat er 305. Netanyahu dreigt met een nieuwe lockdown als mensen zich niet aan de regels houden. Alleen niemand geloofd hem omdat hij de afgelopen weken dagelijks riep dat de economie open blijft en er geen nieuwe lockdown komt, lees je hier.

De Libanese terreurorganisatie Hezbollah, die zoals bekend bestaat bij gratie van de Ayatollah’s in Iran, heeft in een videoclip gedreigd precisie aanvallen op doelen in Israël uit te voeren – met name op Tel Aviv en andere grote steden in het land, je leest het hier waar ook de video is te zien.

Een onderzoeksteam van het Hadassah-Universitair Medisch Centrum in Ein Kerem in Jeruzalem heeft ontdekt wat volgens hen coronavirus patiënten ernstig ziek maakt en zelfs eraan overlijden. Deze patiënten blijken een verhoogd niveau van alfa-defensine-eiwit in hun bloed hebben. De artsen zeggen dat ze een manier hebben gevonden om de oorzaak te behandelen voordat het te laat is, staat hier.

In Breda zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog 50 woningen afgepakt van Joodse burgers. Dat heeft de redactie van datajournalistiek platform Pointer (KRO-NCRV) ontdekt tijdens haar onderzoek naar de onteigende woningen van Joden. In heel Nederland zijn meer dan 7.107 woningen en stukken grond afgepakt en doorverkocht voor een schijntje van wat ze waard zijn, lees je hier.

De coronavirus-pandemie heeft iets gedaan dat geen oorlog, natuurramp of ander onheil meer dan 50 jaar heeft kunnen doen: het is een halt toegeroepen aan het uitvoeren van optredens van ‘Fiddler on the Roof’, je leest het hier.

De Britse politie zei zondag dat ze een steekpartij in een park in Reading dat drie mensen het leven kostte als een terroristische aanslag behandelen, staat hier.

Het Witte Huis zal deze week een “beslissende” vergadering houden over de vraag of het door Benjamin Netanyahu aangekondigde plan om te beginnen vanaf 1 juli, waarbij de 132 nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en de Jordaanvallei worst goedgekeurd of afgekeurd, staat hier.

De zonovergoten hemel van Israël verduisterde gedeeltelijk zondagochtend met een zeldzame “ring van vuur” zonsverduistering die Afrika en Azië overspoelde terwijl de maan tussen de aarde in de zon gleed in de eerste ringvormige zonsverduistering in jaren. Het duurt tot 2027 voor zoiets weer gebeurt, staat hier, waar je ook schitterende foto’s kunt zien.

El Al verwerpt nationalisatie en komt met tegenvoorstel voor een verlaagd openbaar bod voor en wil dat de regering obligaties koopt en leningen garandeert, staat hier.

Wie zij daar dat jonge gezonde mensen minder vatbaar voor het coronavirus zouden zijn? Het aantal met het virus besmette soldaten is in een week gestegen van 27 naar 93 en er zijn 2700 soldaten en officieren in quarantaine, lees je hier.

Dat boek van voormalig veiligheidsadviseur John Bolton geeft meer dan een inkijkje in de werkwijze van Trump maar ook van Netanyahu en Putin, en dat lees je hier.

De International Air Transport Association (IATA) waarschuwde zondag dat de voortdurende quarantainebeperkingen van Israël meer dan 95.000 banen in gevaar brengen, en riep op tot “essentiële” overheidssteun aan de worstelende luchtvaartmaatschappijen van het land, lees je hier.

Advertentie (4)