Hezbollah dreigt in video met precisie aanvallen op doelen in Israël

Screenshot video.

De Libanese terreurorganisatie Hezbollah, die zoals bekend bestaat bij gratie van de Ayatollah’s in Iran, heeft in een videoclip gedreigd precisie aanvallen op doelen in Israël uit te voeren – met name op Tel Aviv en andere grote steden in het land.

In een via social media verspreidde videoclip, worden coördinaten van Israëlische doelen in het hele land op het scherm weergegeven, terwijl op de achtergrond de stem is te horen van terreurbaas Nasrallah, waarin hij dreigt de rakketten daar te laten neerkomen.

“Vandaag kunnen we niet alleen Tel Aviv raken, maar ook, als God het wil en met zijn hulp, zeer nauwkeurige doelen binnen Tel Aviv raken”, zo zegt Nasrallah.

Hij voegt daaraan toe: “wij kunnen iedereen, overal in bezet Palestina, pijn doen”.

Aan het einde van de video verschijnt tekst in het Hebreeuws en Arabisch: “Wat je ook doet om de weg te blokkeren, het is voorbij, gedaan en voltooid.”

De video is gedeeld op social media kanalen die gelinkt zijn aan Iran. De video verscheen ook op YouTube, maar werd daar later verwijderd. Video’s waarin geweld wordt gepredikt zijn een schending van de algemene voorwaarden van het videoplatform van Google.

Volgens schattingen zou Hezbollah over meer dan 150.000 raketten beschikken, waarvan een klein aantal precisie raketten zijn. Hoeveel exact is onbekend.

Israël vreest in een toekomstige oorlog dat de terreurgroep een spervuur ​​van precisie raketten zou kunnen gebruiken om gevoelige faciliteiten aan te vallen en de luchtverdedigingseenheid van Israel te “overweldigen”.