34 mensen tijdens protesten tegen Netanyahu door politie opgepakt

Demonstranten onderweg naar de Knesset. Screenshot Channel 13

Tijdens de dinsdagavond gehouden protesten tegen premier Netanyahu, waarbij de eis aan hem om af te treden groter werd, zijn 34 demonstranten door de politie gearresteerd.

Na eerst te hebben gedemonstreerd bij de ambtswoning van Netanyahu vertrokken zo een 2500 demonstranten richting het plein voor de Knesset, om daar hun demonstratie tegen Netanyahu voort te zetten. (klik hier voor de hele tv reportage)

Toen op een bepaald moment stenen richting de politie werden gegooid, traden de agenten hard op en arresteerden de eerste demonstranten.

Tijdens de demonstratie beklom een van de vrouwelijke demonstranten topless een Menorah die op een rotonde in de buurt van de Knesset staat, tot groot ongenoegen van sommige politici. Voorzitter van de Knesset Yariv Levin riep op haar te arresteren.

De vrouw wiens naam niet bekend is gemaakt vertelde een verslaggever van de krant Haaretz, dat ze een student sociaal werk was.

“Misschien als ik nu mijn shirt uit doe, zal iemand om de maatschappelijk werkers geven”, zei ze. “Ik denk niet dat het lichaam van de vrouw verachtelijk is, ik denk dat een crimineel aangeklaagde premier een zeer verachtelijke zaak is.”

Nadat een aantal demonstranten wegen begonnen te blokkeren trad de politie hard op en sloeg de demonstratie uit elkaar.

Later op de avond werd bekend dat 34 demonstranten waren opgepakt en vandaag, woensdag, aan de rechter zullen worden voorgeleid.