Een Israëlisch culinair streaming platform hoopt de Netflix voor thuiskoks te worden

Foto YesChef

Een nieuw door een Israëliër opgezet video streamings platform met kooklessen en verhalen in documentaire stijl van ‘s werelds beste culinaire talenten hoopt de Netflix voor thuiskoks te worden.

Steve Avery, de Israëliër die dit nieuwe video streamings platform heeft opgezet, zegt dat YesChef zeker geen Chef’s Table’, ‘Master Chef’ of ‘Top Chef’ is. Het is iets heel anders, zei Avery, die het verhaal van elke chef wil vastleggen in zijn eigen culinaire landschap en hun verhalen wil gebruiken om thuiskoks te inspireren.

De show, die op 1 augustus beschikbaar komt voor de op dit moment al bijna 3000 abonnees, biedt een uitgebreide bibliotheek van kooklessen gegeven door wereldberoemde chef-koks.

Chef Nancy Silverstone. Foto YesChef

Nancy Silverton, chef-kok uit Los Angeles, heeft een Michelin-ster en bereidt aubergine bij haar thuis in Toscane; Edward Lee deelt de geheimen van gebakken kip vanuit zijn huis in Kentucky; en Dario Ceccini, de toonaangevende hedendaagse slager van Italië, vertelt over zijn favoriete stukken rundvlees en hoe deze te bereiden.

Chef Dario Cecchini. Foto YesChef

In de nabije toekomst zullen onder meer Sean Brock, Francis Mallmann en Kwame Onwuachi met hun recepten te zien zijn.

Met elke chef die bijna vijf uur aan verhalen en recepten deelt is YesChef een platform met uitzendingen om bij te gaan zitten en naar te kijken, of om mee te koken, met uren en uren aan materiaal.

Elk YesChef-stuk begint met een documentaire over de chef-kok, meestal gefilmd in hun geboortestad, en laat kijkers hun huizen, keukens en het dagelijkse leven zien.

Dan zijn er 12 kooklessen, elk met een handig zijpaneel met elk recept en de lijst met benodigde ingrediënten.

Dat technologische aspect maakt deel uit van de geheime saus van YesChef, zei Avery, en maakt van het platform een interactieve, meeslepende ervaring.

Het bedrijf ontwikkelde een datalaag waarmee gebruikers kunnen beginnen met het bekijken van het documentaire gedeelte en eruit kunnen springen, waarbij ze naar en van de lessen kunnen gaan volgens hun wensen.

De timing is rijp voor deze onderneming, aangezien thuiskoks en zelfs degenen die minder geneigd zijn om te koken, tijdens de coronavirus pandemie een deel van hun tijd gebruiken om te experimenteren in de keuken.

‘Onze timing is redelijk goed, maar was niet gepland’, zei Avery. ‘Het zal alleen maar helpen bij onze bekendheid.’

Plannen zijn om volgend jaar elke 60 tot 90 dagen een nieuwe klas te hebben en die in 2021 te verhogen, zei Avery.

Geïnteresseerden kunnen hier een abonnement afsluiten.