Jonge vrouwelijke soldaat merkte de Hezbollah-infiltranten op; haar verhaal

Ter illustratie. Israelische soldaten bewaken de grens achter hun computerschermen. Screenshot Channel 13 nieuws.

De jonge vrouwelijke IDF soldaat die afgelopen maandag als eerste de Hezbollah infiltranten opmerkte heeft op haar Instagram account verteld hoe een en ander in zijn werk ging.

De soldaat werkt in een uitkijkpost aan de grens en houdt via computerschermen de omgeving in de gaten. Zij kan in de media alleen worden geïdentificeerd aan de hand van de Hebreeuwse initiaal van haar voornaam, ‘Samech’.

‘Wie had gedacht dat ik zo’n incident zou voorkomen,’ schreef Samech. ‘Het gevoel van trots en tevredenheid is gewoon te gek. Iedereen op afstand beschermen – zelfs als je het niet weet.’

De Hezbollah-groep probeerde maandagmiddag de grens over te steken, maar werd opgemerkt door Samech, waarop de IDF meteen in actie kwam.

Haar moeder vertelde Channel 13 nieuws dinsdag dat de familie het niet kon geloven toen haar dochter een bericht stuurde dat zij het was geweest die de infiltratie stopte.

‘Sameach”. Screenshot Channel 13 nieuws

“Ik dacht dat ze ons voor de gek hield”, zei ze. “Ik vroeg haar of ze de waarheid vertelde en ze zei ja, ik was het“.

Haim Zuri, burgemeester van Kiryat Motzkin, de stad waar Samech woont, belde haar dinsdagochtend om haar te vertellen dat ze ‘de lieveling van de stad’ is geworden.

Toen Zuri opmerkte dat ze op haar hoede moest zijn, antwoordde Samech: “In mijn werk moet je altijd alert zijn.”

Hezbollah ontkent een poging te hebben ondernomen om Israël aan te vallen, maar betwist niet expliciet dat zijn leden de door Israël gecontroleerde enclave waren binnengekomen.

Israëlische defensie-ambtenaren spotten met de ontkenning van de terreurgroep en zeggen dat de infiltratiepoging is gefilmd door militaire beveiligingscamera’s. De terroristen waren bovendien bewapend. Helaas zijn deze beelden nog niet vrijgegeven.

Dinsdag melde Channel 12 nieuws dat Israëlische functionarissen verwachtten dat de Libanese terreurgroep een aanval op Israëlische troepen zal uitvoeren vóór het begin van de islamitische feestdag van Eid al-Adha op donderdagavond.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!