Eurovisie songfestival parodie gedeeltelijk opgenomen in Tel Aviv (video)

Screenshot YouTube

De nieuw op Netflix verschenen parodie op het Eurovisie songfestival The Story of Fire Saga werd in 2019 gedeeltelijk in Tel Aviv opgenomen.

De parodie is het verhaal van het IJslandse duo Lars Erickssong en Sigrit Ericksdóttir (Will Ferrell en Rachel McAdams), die de kans krijgen om hun land te vertegenwoordigen op het jaarlijkse muzikale extravaganza.

De film is nu op Netflix te zien.

Volgens Channel 13 werd de volledige cast van de film vorig jaar naar Israël gevlogen om scènes te filmen op het echte Eurovisiepodium in Tel Aviv, waar het evenement in 2019 werd georganiseerd nadat de Israëlische zangeres Netta Barzilai de zangwedstrijd in 2018 in Portugal had gewonnen.

Dit jaar zou het Eurovisie songfestival in Rotterdam worden gehouden maar werd afgelast vanwege het coronavirus.

Ferrell, hoofdrolspeler, komiek en co-schrijver, legde in een interview aan Channel 13 uit dat hij het idee voor de film kreeg in 1999, toen hij op vakantie was in Zweden.

Het hele gezin ging zitten om naar de show te kijken. ‘Hier kun je een heel goede film van maken’, zei Ferrell bij zichzelf.

“Ik denk dat het zou kunnen zijn dat het precies op het juiste moment uitkomt voor mensen die helaas thuis vastzitten door het coronavirus , maar even de tijd willen nemen om zichzelf te verliezen in ‘Fire Saga’,” zei Ferrell.

De Israëlische Netta Barzilai heeft, samen met andere eerdere Eurovisie-winnaars, een kleine rol in de film en wordt gezien op een feestje.