Israel Aerospace Industries rust ‘Drone Guard’ uit met onderscheppende drones

Een drone-doelwit onderschept door Iron Drone. Aangedreven door geavanceerde kunstmatige intelligentie voor computervisie, omgevingsbewustzijn, vluchtplanning en precisiemanoeuvre, is onze technologie in staat om het doel met uiterste precisie aan te vallen. Foto: Iron Drone

Bedrijven Israel Aerospace Industries en Iron Drone hebben een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd voor de integratie van onderscheppingsmogelijkheden in IAI’s geavanceerde anti-dronesysteem Drone Guard.

De onderscheppende drone kan dag en nacht worden gelanceerd vanaf een dockingsstation met verschillende kant-en-klare drones. Meerdere drones kunnen tegelijkertijd worden gelanceerd om verschillende doelen of zwermen aan te pakken.

IAI’s Elta Systems-divisie heeft de Drone Guard ontwikkeld om vijandige drones te detecteren, te identificeren en te verstoren. Inmiddels zijn er meer dan 100 Drone Guard systemen verkocht.

De Drone Guard bestaat uit een radar, SIGINT en elektro-optische sensoren om drones op afstand te detecteren. Drones kunnen worden gevolgd, geclassificeerd en hun locatie kan worden bepaald om ze te op een veilige afstand van hun doelwit te onderscheppen.

Tot op heden waren IAI’s Drone Guard-anti-drone maatregelen hoofdzakelijk gebaseerd op elektronische oorlogsvoering (jamming en misleiding). Met een extra ‘hard kill’ onderschepping kan Drone Guard worden gebruikt in gebieden waar andere elektronische tegenmaatregelen worden beperkt door omgevings- of veiligheidsfactoren zoals in luchthavens, bevolkte gebieden, elektriciteitscentrales, of andere gevoelige faciliteiten.

De geavanceerde radar van de Drone Guard detecteert drones wanneer ze het verdedigde luchtruim binnenkomen. Zodra er doelen worden gedetecteerd, krijgen de onderscheppende drones de opdracht zich te lanceren en worden ze geheel autonoom via radar naar het doel geleid.

Advertentie (4)