Gal Gadot onder vuur vanwege Israëlische reclamevideo

Screenshot HOT reclamecommercial met Gal Gadot

De Israëlische actrice Gal Gadot kwam in het weekend onder vuur te liggen nadat ze in een reclamespotje is te zien van een Israëlisch kabeltelevisiekanaal waarin restaurants als onveilig worden afgeschilderd tijdens de coronavirus pandemie.

De reclamecampagne van het televisienetwerk HOT, met in de hoofdrol de Wonder Woman-ster, portretteerde het uitgaan voor een diner tijdens de COVID-19-uitbraak als een risico dat het niet waard was om te nemen. Restauranteigenaren waren not amused gezien de moeite die ze hebben om hun bedrijven open te houden.

In de tv-commercial gaan Gadot en een partner, nadat ze hun babysitter in beschermende kleding hebben gehesen, per taxi naar een restaurant. Maar in het restaurant krijgen ze eerst opdringerige vragen over hun gezondheid, waarna tot overmaat van ramp hun serveerster niest bij het opnemen van de bestelling.

Als contrast worden ze daarna ontspannen getoond in de veiligheid van hun huis, waar ze hun tv aanzetten om HOT-programma’s te bekijken.

Restauranteigenaar en activist Tomer Mor schreef in een Instagram post gericht aan Gadot dat het spotje “niet cool” was, in deze tijden waarin restaurants nauwelijks kunnen overleven vanwege overheidsbeperkingen die zijn opgelegd om de coronavirus pandemie te bestrijden.

Gadot reageerde snel door een foto op Instagram te plaatsen en te laten zien dat ze met haar dochter uit eten is. ‘Alma en ik hadden vandaag een date in een restaurant’, schreef ze bij de post. “Het was heerlijk en heel veilig. Iedereen hield zich aan de gezondheidsrichtlijnen: sociale afstand en hygiëne.”

Gal Gadot postte op Instagram met haar dochter uit voor een maaltijd en sprak haar steun uit voor worstelende restauranteigenaren ( Foto: Instagram-screenshot )

Gadot zei verder: “We leven allemaal in moeilijke tijden, ook voor restauranteigenaren. Het was niet mijn bedoeling om hun moeilijkheden te vergroten. Hoewel het tegenwoordig ingewikkeld is om uit te gaan, kunnen we, als we ons allemaal aan de richtlijnen houden, leven met het virus, terwijl we lokale bedrijven ondersteunen die geconfronteerd worden met een tsunami, die nooit eerder is gezien.”

HOT gaf toe dat hun advertentie ongevoelig was. Ze wilden een humoristisch beeld schetsen van de moeilijkheden waarmee mensen op dit moment worden geconfronteerd e hebben beloofd de reclamecampagne te wijzigen

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)