Israël en India helpen elkaar coronavirus tests te ontwikkelen

Leden van de delegatie vlak voor vertrek op Ben Gurion Airport. Foto ministerie van Buitenlandse Zaken

Een delegatie van het Israëlische directoraat Defensieonderzoek en -ontwikkeling (DDR&D) is zondagavond naar India vertrokken om in samenwerking met hun Indiase tegenhangers nieuwe en snelle coronavirus tests te ontwikkelen, volgens een persbericht van Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De ministeries van Defensie, Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid leiden de komende weken een ongekende operatie in de strijd tegen het coronavirus, in samenwerking met het Indiase bureau van de wetenschappelijk hoofdadviseur.

Sinds het begin van de pandemie heeft de DDR & D tientallen diagnostische technologieën getest, vier van deze technologieën hebben de eerste proeven in Israël doorstaan. Maar om hun doeltreffendheid te bewijzen, moeten de testen op een breed scala van patiënten worden getest.

Hulpgoederen die mee naar India zijn genomen., Foto ministerie van Buitenlandse Zaken

De delegatie neemt met zich mee:

Blaastest – detectie op basis van terra-hertz-golven: als onderdeel van een R & D-programma hebben functionarissen een systeem ontwikkeld om het virus te detecteren met behulp van THZ-golven. De patiënt moet in een steriele monster set ademen, waarna zijn / haar monster met kunstmatige intelligentie wordt geanalyseerd.

Isothermisch testen: Dit is een biochemische testmethode die de detectie van het virus in een speekselmonster mogelijk maakt. Er is een goedkope kit ontwikkeld, die de aanwezigheid van het virus detecteert met behulp van een chemische reactie die plaatsvindt zodra de inhoud wordt verwarmd tot ongeveer 60 graden Celsius. De kit is geschikt voor thuisgebruik en geeft binnen 30 minuten resultaat.

Testen met polyaminozuren. Dit is een biochemische methode die de detectie van coronavirus-eiwitten in een speekselmonster mogelijk maakt. Met de juiste instrumenten kan een monster in enkele minuten worden geanalyseerd.

Voice Test: Deze online stemtest is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. De test analyseert de opname van een menselijke stem en is bedoeld om veranderingen in de stem van de patiënt en / of verslechtering van de toestand van zijn / haar ademhalingssysteem te identificeren.

Wat deze vier testen gemeen hebben, is de mogelijkheid om de aanwezigheid van het virus snel in het lichaam te detecteren – meestal binnen enkele minuten. Het ontwikkelen van diagnostische mogelijkheden is een doel voor de staat Israël en voor vele andere landen over de hele wereld. Het is de meest effectieve manier om ‘infectieketens’ af te sluiten, langdurige quarantaine te voorkomen en de heropening van de wereldeconomie mogelijk te maken.

Door de samenwerking tussen Israël en India kunnen de delegatie en haar Indiase tegenhangers in tien dagen tienduizenden monsters verzamelen en analyseren met computersystemen op basis van kunstmatige intelligentie. Deze massale bemonstering zal de processen verkorten en de goedkeuring van effectieve technologie bevorderen. Alle tests worden gevalideerd met behulp van PCR-tests.

De afgelopen jaren zijn de betrekkingen tussen Israël en India uitgegroeid tot een strategisch partnerschap en sinds het begin van de coronacrisis zijn de twee landen overeengekomen wederzijdse bijstand te verlenen en samen te werken op het gebied van onderzoek. Voor deze specifieke activiteit heeft de Indiase regering een lokaal team van ongeveer 100 professionals aangewezen, evenals een team dat zich toelegt op de bouw van testlocaties die gezamenlijk zullen worden beheerd door de Israëlische en Indiase delegaties.

Advertentie (4)