Israëlische diplomaten kopen tahina die geboycot wordt vanwege LGBT-steun

Foto Al Arz Tahina

Israëlische diplomaten wereldwijd hebben 270 kilo tahina gekocht van een Arabisch-Israëlische eigenaar wiens product door IsraëlischeArabieren wordt geboycot na steun te hebben betuigd aan een Israëlische LGBTQ-mensenrechtenorganisatie.

Door het aankopen van de 270 kilo tahina wilde men steun betuigen aan Julia Zaher, die eigenaar is van Al Arz Tahina in de Israëlische christelijke stad Nazareth.

De pakketten met tahina kwamen woensdag op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem aan. Sommigen blijven in Israël, de rest gaat naar Israëlische diplomaten in de Verenigde Staten, Tokio, Singapore, Taiwan en Oezbekistan en andere landen.

Julia Zahar. Foto Al Arz Tahina

Galit Peleg, de voormalige consul voor openbare diplomatie in New York, is al jaren bevriend met Zaher en schakelde tientallen diplomaten in om een ​​groepsaankoop te doen van de populaire en uiterst gezonde sesampasta.

“Afgezien van het feit dat ze een rolmodel is voor vrouwelijke ondernemers en een doorbraak voor zakenvrouwen in de Arabische samenleving, heeft Julia belangrijke bijdragen geleverd aan de bevordering van minderheden in de Israëlische samenleving – en dan met name binnen de Arabische gemeenschap”, zei Peleg in een verklaring.

Zaher heeft een “aanzienlijke donatie” gedaan aan een LGBT-rechtengroep genaamd Aguda om een ​​hotline te creëren voor de Arabische LGBT-gemeenschap.

Nadat Aguda haar waardering voor deze LGTB-groep in het Arabisch en Hebreeuws had getweet, riepen sommige Arabieren in Israël op tot een boycot van haar voedselmerk.

Al Arz Tahina wordt wereldwijd gedistribueerd, met fans zoals de wereldwijd bekende Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi, die enkele jaren in Amsterdam heeft gewoond met zijn partner.