Johan Nederbragt deel 1: Op weg naar Jeruzalem

Wat is er heerlijker dan weg te zakken in een fijne strandstoel, zonnebril op, een voorbijscherende meeuw… en dan je oortjes in te doen, of de koptelefoon op, en te luisteren naar een goed boek? De zomerserie van de Israëlische ambassade in Den Haag is een audio-reis met de allereerste Nederlandse ambassadeur in Jeruzalem: Johan Nederbragt.

Een gereformeerde man, werkend vanuit zijn geloof, zag hij het als de hoogste eer en het hoogtepunt van zijn loopbaan bij Buitenlandse Zaken, om de post in Jeruzalem te mogen bekleden.

Hij komt op 4 februari 1948 in Lydda aan en maakt vervolgens de hele onafhankelijkheidsstrijd van de jonge Joodse staat mee. Aangezien hij zijn loopbaan begon als journalist, is het niet verrassend dat hij een dagboek bijhield. Dat dagboek vormt het onderwerp van onze zomerserie.

Deze audio-reis neemt u terug naar het jaar 1948, naar Jeruzalem aan de vooravond van de onafhankelijkheid van Israël…

U kunt de podcast hieronder terugluisteren of via deze link.

Advertentie (4)