Nieuw koosjer recept – ‘kip shoarma met rijst’

Het is weer donderdag dus zoals gewent bent een nieuw koosjer recept, deze week kip shoarma met rijst, een recept van Jamie Geller.

Je kunt dit zelfgemaakte shoarma-diner elke avond van de week in minder dan 30 minuten maken. We koken de rijst in de oven voor rijst en kikkererwten als bijgerecht. De kip kookt binnen enkele minuten op het fornuis en iedereen zal genieten van de shoarmasmaken die doen denken aan je laatste reis naar Israël, of je doet verlangen het land te bezoeken.

Ingrediënten

1½ kopjes basmatirijst
1 kan (400 gram) kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
4 eetlepels shoarma kruidenmix , verdeeld. zelf maken vind je hier)
klein beetje zout, naar smaak
Extra (vergine) olijfolie
3 kopjes kokend water
4 kipfilet, zonder vel
1 citroen, schil en sap kan je gebruiken
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 pint kerstomaatjes
1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
1½ eetlepel balsamicoazijn

Bereidingswijze

1. Voeg rijst en kikkererwten toe aan een braadpan, breng op smaak met 1 eetlepel shoarma kruidenmix en ½ eetlepel zout. 

Besprenkel met 2 eetlepels extra (vergine) olijfolie. Giet 3 kopjes kokend water in, roer, dek af en bak gedurende 25 minuten op 200 * Celsius. Als u klaar bent, haal deksel eraf pluis met een vork verwijderen en zet het opzij tot u klaar bent om te serveren

2. Snijd ondertussen kipfilets in reepjes.

3. Doe de schil en het sap van 1 citroenin een grote kom en combineer het met de knoflook, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper, 3 eetlepels extra (vergine) olijfolie en 3 eetlepels shoarmakruiden, goed mengen. Voegde kip toe en roer het opdat de kruidenmix overal aan de kip zit. 

4. Bereid tomatensalade voor door tomaten en uien in een kom te combineren en te mengen met balsamicoazijn, 3 eetlepels extra (vergine olijfolie), zout en peper. 

5. Verwarm een ​​koekenpan en kook de kip gedurende 3 minuten per kant. Serveer met rijst en tomatensalade. 

Advertentie (4)