Nieuwe ‘coronavirus tsaar’ van Israël brengt alle epidemiologische onderzoeken onder bij de IDF

Min.van Defensie Benny Gantz (R) met professor Gamzu (L). Foto Ariel Hermoni / Ministerie van Defensie

Ondanks verzet van het ministerie van Volksgezondheid is de nieuw aangestelde chef van de coronavirus-taskforce van Israël, prof. Ronni Gamzu, van plan de verantwoordelijkheid voor het testen en volgen van potentiële coronavirus-patiënten over te dragen aan het ministerie van Defensie.

Epidemiologische tests onder het ministerie van Volksgezondheid stonden op instorten vanwege een tekort aan toegewijd personeel en de aanhoudende toename van nieuwe gevallen. Er waren slechts 27 verpleegkundigen toegewezen aan dit project.

Na een ontmoeting zaterdag met Gamzu zei minister van Defensie Benny Gantz dat de IDF bereid is om elke opdracht op zich te nemen om te helpen de besmettingsketens te doorbreken en het aantal coronavirus gevallen in Israël te verminderen.

Gantz en Gamzu bespraken de snelle invoering van een epidemiologisch onderzoekssysteem door de IDF, waaronder een epidemiologisch traceringsmechanisme waardoor 2000 mensen die onlangs de militaire dienst hebben verlaten en ervaring hebben opgedaan met het verzamelen van gegevens opnieuw worden gevraagd deze taak op zich te nemen.

Eerder hadden voormalig minister van Defensie, Naftalie Bennet en ook Benny Gantz de huidige minister van Defensie, al laten weten dat de IDF als enige over voldoende mankracht en know how beschikt om deze taken uit te voeren.

Advertentie (4)