Volgens Palestijnse Autoriteit en Fatah is samenwerken met Israël verraad

Screenshot YouTube

De uitspraak van Abbas Zaki, lid van het Centrale Comité van Fatah, laat niets aan duidelijkheid te wensen over: “Samenwerking met Israël is ‘verraad’, iedereen die met Israël samenwerkt ‘moet worden doodgeschoten”.

Uitspraken zoals deze zijn, samen met de niet aflatende pogingen aanslagen te plegen tegen Israël, de reden waarom Palestijnse beloftes over vrede met Israël al langer met een stevige korrel zout worden genomen.

De Palestijnse Autoriteit en Fatah hebben in hun communicatie naar de Palestijnse bevolking normalisatie met Israël altijd veroordeeld. Het maakt niet uit of dit in het bedrijfsleven, de academische wereld, cultuur, sport of anderszins is.

Op 19 mei 2020 kondigde Mahmud Abbas aan dat de Palestijnse Autoriteit zich niet langer gebonden ziet aan de overeenkomsten met Israël, vanwege de plannen van Israël om de Israëlische wet toe te passen op de Jordaanvallei en joodse steden en dorpen op de Westelijke Jordaanoever.

De officiële Palestijnse televisie zender zendt sinds die tijd regelmatig spotjes uit tegen ‘normalisatie’ met Israël. Daarin kondigen de PA en Fatah aan dat samenwerking met Israël op welke manier dan ook “verraad” is:

Bron PMW

Teksten op het scherm: Fatah: samenwerking met de bezetting en haar instellingen is verraad”

“Fatah Revolutionary Council: We zullen met ijzeren vuist slaan en het degenen die instemmen met een wapenstilstand met de bezetting niet gemakkelijk maken”

De Palestijnse Federatie van Industrie benadrukt haar inzet voor de positie van de leiders en haar weigering om samen te werken met Israël”

De Coördinatieraad van de instellingen in de particuliere sector: we steunen de beslissingen van de leiding en staan ​​samenwerking met Israël niet toe

[Dit werd live uitgezonden op de officiële PA TV, op 1, 6, 8, 9 juni (tweemaal) en 13, 2020]

Lid van het Centraal Comité van Fatah Abbas Zaki voegde hieraan een doodvonnis toe en zei dat iedereen die met Israël samenwerkt, ‘doodgeschoten’ moet worden:

Bron PMW

Lid van het Centraal Comité van Fatah Abbas Zaki: “In 1980 op de Amman-conferentie en in 1990 op de Bagdad-conferentie werd gezegd dat als een staat Jeruzalem als de hoofdstad van Israël erkent, de banden ermee moeten worden verbroken – niet om zich ermee te normaliseren.

We hebben een beslissing genomen dat Israël geen staat of buur is. Het is een vijand en we behandelen het als zodanig. Elke dag vraag ik aan al onze instellingen of we weten dat iemand [met Israël] samenwerkt, we moeten hem neerschieten. We moeten op hem schieten omdat [samenwerking] nu verboden is. ‘ [Marokkaans Centrum tegen normalisatie YouTube-kanaal, 14 juni 2020]

Eerder had de PA TV vorige maand talloze keren een video uitgezonden waarin iedereen die “ermee instemt dat de Jordaanvallei uit onze staat wordt gesneden” een verrader wordt genoemd.

Officiële spreker van de Palestijnse televisie: “O bezetter, wat u van plan bent te doen [met de Jordaanvallei] zal een averechts effect op u hebben. Niemand onder ons zal ermee instemmen [erover te onderhandelen]. Wie ermee instemt dat de Jordaanvallei wordt afgesneden van onze staat is niet een van ons. En hij zal tot de afwijkende verraders gerekend worden. De leider van het pad [PA President Abbas] heeft “Nee!”

Onderschrift: “Nee tegen de deal van de eeuw”
PA-voorzitter Mahmoud Abbas: “Ik zal absoluut niet instemmen met deze oplossing.”
Spreker: “Zijn stem steeg over de hele wereld. We zijn er loyaal aan. We zullen haar met geest en bloed verdedigen. Daarom, [O bezetter], handel verstandig! Omdat uw stappen van annexatie en judaïsering niet zullen slagen.”
[Official PA TV, 5, 6, 8, 12 juni (tweemaal), 13 (driemaal), 14, 19 (tweemaal) 20 (tweemaal), 21, 24, 27 (driemaal), 29 en 30 juni, 2020]

Advertentie (4)