Rellen in Jeruzalem na afloop grote demonstratie met oproep aan Netanyahu om af te treden

Rellen bij residentie premier Netanyahu. Screenshot Channel 13

Opnieuw was er een demonstratie van duizenden mensen bij de residentie van premier Netanyahu in Jeruzalem waarbij hij werd opgeroepen om af te treden. Na afloop van de demonstratie vonden er rellen in Jeruzalem plaats waarbij 50 mensen zijn gearresteerd.

Terwijl er in Israël gedurende dinsdag door het hele land demonstraties plaatsvonden tegen de beperkingen en bezuinigingen in de sociale sector, waarbij maatschappelijk werkers, padvinders, allerlei jeugdgroepen de straat opgingen, vond er dinsdagavond ook een demonstratie tegen premier Netanyahu plaats.

Nadat zondag en maandag zonder enige gerechtelijk bevel posters en billboards bij het huis van Netanyahu door de gemeente Jeruzalem werden verwijderd, kwamen dinsdagavond enige duizenden bij het huis van Netanyahu bij elkaar met de roep aan hem om af te treden wegens de aanklachten van corruptie tegen hem.

De gemoederen raakten gedurende de demonstratie verhit, sommige demonstranten probeerden de veiligheidsbarrières ter plaatse te doorbreken en er waren botsingen met de politie.

Aan het einde van het protest trokken honderden mensen naar het centrum, waar ze het lightrailsysteem blokkeerden, terwijl ze ‘schaamte, schaamte’ en ‘Bibi, naar huis’ scandeerden.

De politie zette vervolgens waterkanonnen in tegen de demonstranten en reed op en neer langs de lightrailsporen in Jaffa straat, waarbij demonstranten naar de zijkant van de straten werden gestuurd voordat ze zich konden hergroepeerden.

Velen marcheerden toen door de Keren HaYesod-straat, met een aantal vuilcontainers en hekken de straat op als geïmproviseerde barricades. Verscheidene vuilcontainers werden in brand gestoken.

Volgens de politie zou een agent lichtgewond zijn geraakt en zijn 50 demonstranten gearresteerd.

“We staan ​​vrijheid van meningsuiting en protest toe, maar laten geen schade toe aan burgers, politie, media en openbare eigendommen”, zei de politie.

מצור על בלפור!

Geplaatst door Lotem Levin op Dinsdag 14 juli 2020

Een inwoner van Jeruzalem die de demonstratie bijwoonde en weigerde bij naam te worden genoemd, zei dat ze was ingegeven door de slechte reactie van de regering op de talrijke crises in het land. Maar ze zegt dat ze weinig hoop ziet op verandering.

Demonstranten, die de orders om sociale afstandsvereisten te handhaven aan hun laars lapten, zongen slogans en bliezen op toeters buiten het huis van Netanyahu.

Op sommige plakkaten die de demonstranten omhoog hielden stonden teksten als ‘Netanyahu’s corruptie maakt ons ziek’ en ‘Netanyahu, neem ontslag’.

Advertentie (4)