Wat doen Israëliërs deze zomer nu ze het land niet uit kunnen?

Dolfijnen in Coral Beach. Screenshot YouTube

Israël is het hele jaar door een wonderland voor gezinsgerichte activiteiten. Nu de grenzen zijn gesloten en Israëliërs nu hun vertier moeten gaan zoeken in eigen land komt dat goed uit.

Nationale parken, stranden, lokale boerderijen, koraalriffen en meer dan een paar entertainmentattracties zijn open en verwachten honderdduizenden vakantiegangers uit eigen land. De activiteiten hebben sociale afstandsregels en hygiënevoorschriften die in acht moeten worden genomen.

NoCamels heeft deze lijst samengesteld met 7 leuke dingen om te doen in Israël tijdens deze zomer van COVID-19 (en in niet-pandemische tijden):

Zomertijd is strandtijd

De spectaculaire stranden van Israël krijgen altijd veel internationale media-aandacht. “Met een kustlijn vanaf de grens met Libanon en honderden kilometers lang is, de Dode Zee, de Rode Zee en de Zee van Galilea, en alles van duiken van wereldklasse tot oude ruïnes om te verkennen, hebben de stranden van het Land van Melk en Honing iets voor elk type zand-en waterliefhebber.

In Tel Aviv verbinden stadsstranden de stad met de kustlijn; in Eilat staat de Rode Zee vol met koraalriffen en vissen; De stranden van Caesarea combineren oude Romeinse ruïnes met rustig zandplezier; stranden aan de Dode Zee bieden een unieke drijvende ervaring op het laagste punt ter wereld; en heerlijke stranden wachten op de Zee van Galilea.

De TripAdvisor-community beoordeelt en actualiseert voortdurend favoriete strandkeuzes in het hele land, en het is de moeite waard om daar een ​​kijkje te nemen voordat u kiest waar u heen wilt.

Het kwalseizoen overlapt het strandseizoen in de zomer, maar dat houdt de lokale bevolking nooit uit het water. Als je toch gestoken wordt, zou een schone zeewater-en-zand scrub de pijn moeten kalmeren. 

Lokale boerderijproeverijen en rondleidingen

Druiven proeven

Aanraak- en smaakrondleidingen zijn altijd leuk en zijn nog steeds mogelijk met veiligheidsmaatregelen. Israël heeft een aantal lokale boerderijen die het publiek uitnodigen om hands-on te leren over hoe boeren de woestijn laten bloeien.

“Dit is een gezonde ervaring om van te genieten tijdens deze gezondheidscrisis”, zegt agronoom Uri Alon, die The Salad Trail runt , tegen NoCamels. “Dit is een open plek, er is veel ruimte om sociale afstand te bewaren. Kom kijken hoe groenten groeien, leer over de verschillende soorten en proef de beste producten. ”

De Salad Trail, gelegen in de Hevel Habesor-regio van de noordelijke Negev, vereist een reservering vooraf.

Evenzo nodigt de Halbrecht Farm Food Garden bezoekers uit om de tuinen te verkennen en te leren hoe ze groenten en kruiden kunnen verbouwen. Het gaat niet alleen om planten en plukken, maar om het hele proces van zaailingen tot aan je bord.

Naast de traditionele landbouw van fruit en groenten, is Israël een zeewier-krachtpatser gewordenSeaKura biedt sociaal- afstandsvriendelijke gezinsgerichte reizen over zeewier kweekproces. Een proeverij is ook inbegrepen. Vooraf reserveren is verplicht. 

Seakura’s zeewierboerderij, Seakura zeewier, zeesla, groene algen. Foto Seakura

Bezoek Sea Turtles in Rehab

Het Israel Sea Turtle Rescue and Rehabilitation Centre in Mikhmoret, ongeveer een half uur rijden ten noorden van Tel Aviv, verwelkomt bezoekers om kennis te maken met deze prachtige zeedieren.

Het centrum is deels ziekenhuis, deels rehabilitatiecentrum en volledig educatieve faciliteit gericht op bewustmaking, educatie van het publiek en betrokkenheid bij de zorg voor deze krachtige soort.

Vooraf reserveren is verplicht. De Society for the Protection of Nature in Israel organiseert rondleidingen door het centrum van de zeeschildpadden in het Hebreeuws en Engels. Klik op deze link om van tevoren een rondleiding te boeken.

Een land van musea

Met meer dan 230 musea gewijd aan kunst, wetenschap, geschiedenis, strips, design, architectuur en technologie, zijn er talloze tentoonstellingen voor een breed publiek.

De COVID-19-pandemie heeft een aantal musea gesloten, maar een meerderheid is open volgens de richtlijnen van het ministerie van volksgezondheid.

Er zijn te veel musea om aan te bevelen, daarom moeten drie voorbeelden van de overvloedige opties die nu te zien zijn volstaan.

Sinds de heropening in juni heeft het Tel Aviv Museum of Art mensen uit het hele land verwelkomd om Jeff Koons: Absolute Value – From The Marie and Jose Mugrabi Collection te zien.

Kinderen zullen genieten van de tentoonstelling Koons, hoewel een deel van het onderwerp volwassen van aard is.

Het natuurhistorisch museum Steinhardt in Tel Aviv presenteert de natuurschatten van Israël. Tijdens COVID-19 worden geen rondleidingen aangeboden, maar bezoeken zijn gemakkelijk te volgen.  

Het natuurhistorisch museum Steinhardt in Tel Aviv presenteert de natuurschatten van Israël. Tijdens COVID-19 worden geen rondleidingen aangeboden, maar zelf rondlopen mag.  

Het Natuurhistorisch Museum Steinhardt opende zijn deuren in juli 2018. De missie van het museum is ‘kennisverwerving te stimuleren, begrip te bevorderen en onze banden met de natuur en onze plaats daarin te versterken – ten behoeve van toekomstige generaties’.

En er is een kleurrijke, leuke weergave van Kinetic Art in het Yaacov Agam Museum of Art in Rishon Lezion. Bekijk de kunstwerken vanuit één hoek en zorg ervoor dat je ze verplaatst en bekijk ze vanuit een ander perspectief!

Vergeet niet vooraf te reserveren voor alle museumbezoeken.

Nationale parken nachtwandelingen, kamperen en meer

Timna Park. foto INPA

Het is zomer en wandelen overdag kan heet worden. Daarom biedt de Israel Nature and Parks Authority nachtwandelingen aan – sommige met lantaarns, andere bij maanlicht.

De autoriteit beheert meer dan 60 nationale parken en natuurreservaten in het hele land. Tijdens de huidige pandemie zijn slechts enkele daarvan open voor het publiek en moeten bezoeken, zoals elders, van tevoren worden gereserveerd.In Israël verandert de topografie snel. Je kunt wandelen in de woestijnduinen of bergen beklimmen, je kunt door rivieren lopen en door doornige begroeiing. Het langste pad is de Israel National Trail en beslaat meer dan 1000 kilometer.

Een nachtelijk bezoek aan het Nimrod-fort geeft een gevoel van opwinding aan dit middeleeuwse Ayyubid-kasteel, gelegen op de zuidelijke hellingen van de berg Hermon.

Dagtochten zijn er natuurlijk ook in overvloed. De Parks Authority rangschikt paden op moeilijkheidsgraad en biedt kaarten aan bezoekers. Het beheert ook kampeerterreinen – sommige zijn open, met nieuwe hygiënemaatregelen.

NoCamels raadt aan om voor een bezoek de website van de Parks Authority te controleren – zowel om een ​​plaats te reserveren als om ervoor te zorgen dat de site open is. 

Er zijn ook een aantal kampeer- en glamping (glamourcamping) locaties in Israël waar gezinnen weg kunnen komen, onder meer in het Blum Village in Kfar Blum in de noordelijke regio Galilea in Israël.

Blum Village. Foto Blum

Zwemmen met dolfijnen

Halverwege juni, na drie maanden vergrendeling, is het Dolphin Reef in Eilat heropend voor bedrijven in overeenstemming met de COVID-19-voorschriften.

Terwijl er waarnemingen van dolfijnen in de Middellandse Zee gebeuren, is deze ecologische site in de Rode Zee de plek om naartoe te gaan als je wilt ontmoeten en zwemmen met vrienden met flippers.

Bezoekers kunnen duiken of snorkelen met de tuimelaars of ze observeren vanaf de drijvende dekken.

Wijnkelders, wijngaarden en innovatie

Hoewel een wijn tour misschien niet klinkt als een familiegericht avontuur, en kinderen het eindproduct misschien niet mogen proeven, willen ze wel het proces van wijngaard tot vat tot fles zien.

Veel van de wijnmakerijen gebruiken de Israëlische landbouwtechniek en dit is een kans om het van dichtbij te zien.

Dus, of je nu een bezoek brengt aan Galilee, Judea Hills, de Negev, de vlakte van Sharon of de kustvlakte, zorg ervoor dat je een lokale wijnmakerij opzoekt en een rondleiding en proeverij boekt.

Advertentie (4)