Amazon wil drie datacenters in Israël bouwen

Screenshot YouTube

Techgigant Amazon is in gesprek om op drie locaties in Israël datacenters op te zetten, melden bronnen aan het financiële dagblad Globes.

Elk datacenter van Amazon Web Services (AWS) zou 16 megawatt aan stroom verbruiken, wat meer is dan alle datacentra die al in Israël actief zijn. Amazon lijkt hiermee in de voetsporen te treden van Microsoft en Oracle, die ook datacenters in Israël op hebben gezet.

Amazon heeft inmiddels hierover gesprekken gevoerd met de Azrieli Group en het Amerikaanse bedrijf Compass. Mogelijk heeft Amazon echter besloten een aanbesteding uit te schrijven om daardoor ook biedingen van andere spelers te ontvangen. Het proces wordt begeleid door het Europese kantoor van Amazon.

Globes heeft ook vernomen dat het vastgoedbedrijf beleggingsbedrijf Azrieli vooruitgang boekt met de onderneming en gesprekken voert om drie locaties in de buurt van Beit Shemesh, Shoham en Emek Hefer voor de datacenters te verwerven. De onroerendgoedovereenkomsten zijn samen goed voor een totaalbedrag van 300-400 miljoen Shekel (75- 100 miljoen euro). Inclusief de bouw van de datacenters zou de overeenkomst circa 1 miljard shekel waard zijn, omgerekend 250 miljoen euro.

Azrieli onderzoekt momenteel de geschiktheid van het land op de drie locaties voor datacenters, waarbij bijvoorbeeld de elektriciteitsinfrastructuren belangrijk zijn. Als Amazon besluit om met Azrieli in zee te gaan, en als het land geschikt is, dan zal Azrieli de drie locaties kopen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)