Arrow 2 test in Israël succesvol verlopen (video)

Test van de Arrow 2 raket. Foto GPO

De Israel Missile Defence Organization van het Ministerie van Defensie en de U.S. Missile Defence Agency hebben met succes een test het Arrow 2 wapensysteem voltooid volgens het Israëlische ministerie van Defensie.

Tijdens de test heeft het Arrow-2-systeem met succes een Sparrow-doelraket uitgeschakeld die een grond-grondraket op lange afstand simuleerde.

De test werd uitgevoerd door het Directoraat Defensie Onderzoek en Ontwikkeling van het Ministerie van Defensie, bekend onder het Hebreeuwse acroniem MAFAT samen met de luchtmacht en het Amerikaanse Missile Defence Agency. De test werd woensdagavond laat uitgevoerd in centraal Israël met de hulp van Israel Aerospace Industries.

Tijdens de test werden de bijgewerkte mogelijkheden van het Arrow-systeem gecontroleerd om huidige en toekomstige bedreigingen het hoofd te bieden. De onderschepping werd uitgevoerd door IAF-servicemedewerkers samen met ingenieurs die betrokken waren bij de ontwikkeling van het systeem. De verschillende lagen van het Israëlische luchtverdedigingsmechanisme werden bij deze test gebruikt om hun paraatheid en doeltreffendheid in operationele scenario’s te garanderen.

De Arrow 2 werd voor het eerst uitgerold in maart 2000. Het eerste gerapporteerde operationele gebruik was in maart 2017 tegen een Syrische grond-luchtraket die werd afgevuurd op Israëlische vliegtuigen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)