IDF vindt pistool en explosieven op de Golan, valt Syrische doelen aan

Foto IDEF woordvoerders unit

Na het veiligheidsincident zondagavond, waarbij vier gewapende mannen vanuit Syrië explosieven aan de grens met Israël legden en werden neergeschoten, heeft de IDF dinsdagochtend het gebied verder doorzocht en daarbij een rugzak met explosieven en een pistool gevonden. Maandagavond laat heeft het Israëlische leger Syrische doelen aangevallen.

Bij het doorzoeken van het gebied op de Golan aan de grens met Israël vonden soldaten een rugzak met verscheidene explosieven en een pistool, behorende tot de niet geïdentificeerde mannen die zondagavond na ontdekking door het leger werden uitgeschakeld.

De items zijn gevonden in Israël, 25 meter van de grens, zei het leger.

Foto IDF woordvoerders unit

Volgens de IDF hebben Israëlisch officieren ‘s middags een ontmoeting gehad met generaal-majoor Ishwar Hamal van UNDOF om de VN-vredeshandhavers om het voorval te bespreken.

Tijdens de ontmoeting benadrukte de divisiecommandant dat de IDF niet zou toestaan ​​dat de veiligheid van de inwoners van de staat Israël en zijn soevereiniteit wordt geschaad, en dat de IDF de staat Syrië verantwoordelijk acht voor alles wat er op zijn grondgebied gebeurt.

Volgens de woordvoerder van de IDF is het nog niet bekend tot welke militaire of terroristische organisatie de mannen behoorden, maar dat wordt onderzocht.

De afgelopen nacht heeft de IDF aanvallen uitgevoerd op doelen in Syrië in een reactie op de infiltratiepoging afgelopen zondag.

De IDF zei in een persverklaring dat het Syrische observatieposten, inlichtingenverzamelingsapparatuur, luchtafweerkanonnen en commando- en controle-infrastructuur had gebombardeerd en vernietigd.

“IDF-straaljagers, aanvalshelikopters en andere vliegtuigen vielen doelen van het Syrische leger in het zuiden van Syrië aan als reactie op het incident met bombardementen dat gisteren in de zuidelijke Golan-hoogvlakte werd gedwarsboomd”, aldus de IDF verklaring.

Syrische staatsmedia bevestigden dat er aanvallen waren. Het officiële SANA-nieuws bureau meldde dat de luchtverdediging van het land werd geactiveerd door de inkomende raketten, die gericht waren op locaties ten zuidwesten van Damascus.

SANA citeerde een militaire bron die zei dat de aanval alleen materiële schade en geen gewonden had veroorzaakt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)