Na eerdere afname nieuwe stijging aantal coronabesmettingen in Israël

Ter illustratie. Screenshot Channel 12 tv

Nadat eerder in het weekend een afname van het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen werd geconstateerd is in de 24 uur tot maandagavond opnieuw sprake van een scherpe toename van het aantal virus besmettingen in Israël toen bekend werd dat er 1.518 nieuwe virus patiënten zijn bijgekomen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er nu 26.005 actieve besmettingen in het land, waarvan er 331 in ernstige toestand in het ziekenhuis liggen met 99 van hen aangesloten op beademingsapparatuur.

Nog eens 139 mensen hebben matige klachten, de rest heeft milde klachten of zelfs geen klachten.

Het aantal dodelijk slachtoffers door het virus is met 10 gestegen en staat nu op 546.

Er werden maandag meer dan 13.000 mensen getest op het virus, aanmerkelijk lager dan de ca. 30.000 mensen die de afgelopen weken dagelijks werden getest.

Ondanks dat de minister van Volksgezondheid, Edelstein, zegt dat het aantal besmettingen zich stabiliseert, blijft het aantal dagelijkse besmettingen hoog. De daling in het weekend is toe te schrijven aan het feit dat er aanmerkelijk minder tests werden uitgevoerd.

Woensdag zal het coronavirus kabinet opnieuw bij elkaar komen en beslissen welke maatregelen worden afgekondigd.

Na de bijeenkomst van maandag blijkt uit een persverklaring dat er is gesproken over een verschillende afsluitings opties.

Een mogelijkheid is een korte algehele lockdown voor het hele land, dit heeft echter niet de voorkeur.

Een andere optie is een lockdown van steden en of gebieden waar sprake is van een hoog aantal besmettingen.

Een derde optie is een nachtelijke afsluiting, d.w.z. om de activiteit van een bepaalde tijd in de avond tot de ochtend te beperken, dit kan dan ook in combinatie met een lockdown in het weekend gebeuren.

Of en hoe de nieuwe beperkingen eruit zullen zien, weten we aan het aan het einde van woensdag.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)