Israëlische ambulancebroeder helpt eigen baby ter wereld te brengen

Abraham ,zijn vrouw Reut en de pas geboren baby. Foto MDA

Reut Ivri was negen maanden zwanger toen haar man, Abraham, vorige week zijn dagelijkse dienst begon als ambulance broeder bij Israëls eerste hulp organisatie Magen David Adom (MDA).

Zoals elke aanstaande moeder met een hardwerkende partner, maakte Reut zich zorgen dat haar man aan het werk zou zijn wanneer zij van hun zesde kind zou bevallen.

“Vanaf de dag dat mijn vrouw erachter kwam dat ze zwanger was, lachten onze zoons en brachten ze de mogelijkheid naar voren dat ik ambulancedienst zou hebben,” zei Abraham, volgens een persbericht van Magen David Adom.

Toen de geboorte zich begin aan te kondigen belde ze meteen haar man Abraham, die onmiddellijk MDA belde om de dichtstbijzijnde ambulance naar Reut te laten sturen.

Terwijl Mati Karmi en Orit Ohana, een vrijwillige paramedicus van de MDA en een familievriend, bij het huis van het paar aankwamen om Reut te beoordeelden en haar helpen om naar het ziekenhuis te gaan, was Abraham verwoed op zoek naar een vervanger voor zijn dienst.

Inmiddels werd een race tegen de klok toen het team Reut begon te evacueren naar het ziekenhuis voor de bevalling. Nadat Abraham een vervanger had gevonden en hen tegemoet reed, kwam de oproep binnen: “de geboorte was al ver gevorderd en de baby was onderweg.

Het MDA-team moest aan de kant van de weg stoppen, waar Abraham hen eindelijk kon inhalen en net op tijd in de ambulance sprong om zijn vrouw bij te staan ​​bij de bevalling.

“Ik arriveerde net op het moment toen het meisje arriveerde. Ik heb eigenlijk mijn eerste bevalling gedaan bij de MDA, hoewel de vrouw die aan het bevallen was mijn eigen vrouw was. Het was stressvol en opwindend tegelijk.

“Omdat het een eerste bevalling was en ik medisch gezien ervoor wilde zorgen dat alles zo goed mogelijk ging, ook omdat het mijn eigen baby was. Ik had gemengde gevoelens. Ik heb de gebeurtenis op een buitengewone manier ervaren, zowel als ambulancebroeder als ook als vader,” zei Abraham.

MDA-paramedicus Orit Ohana voegde eraan toe: “Onlangs sprak Abraham veel over het feit dat hij bang was de bevalling te missen vanwege de verschuivingen in diensten. Die avond belde hij me en vertelde me dat het gebeurde en vroeg mij om me naar Reut te haasten. We hadden tijdens de hele rit contact met hem, we wilden dat hij een partner in het proces zou zijn en tot onze vreugde kwam hij precies op het juiste moment aan en sprong hij de ambulance binnen toen de bevalling begon.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)