Israëlische juwelier maakt mondkapje van diamanten: 1,5 miljoen dollar

Zo zal het diamanten masker eruit gaan zien. Foto Yvel

Wie de uit China afkomstige mondkapjes zat is en wel eens wat anders wil, kan kiezen voor een zijden sjaal, of iets milieu vriendelijks van bijvoorbeeld recyclebaar materiaal. Of een mondkapje wat uit 3.000 diamanten bestaat, dat kan ook.

De Israëlische juwelier Yvel werd gevraagd om voor een ​​18-karaats gouden mondkapje te maken, bezet met 3600 natuurlijke diamanten voor een niet bij naam genoemde Chinese zakenman.

Met een gewicht van 270 gram en een prijs van 1,5 miljoen dollar is het ‘t duurste en minst comfortabele mondkapje ter wereld.

Gelukkig voor de koper die in de Verenigde Staten woont, is hij niet van plan het mondkapje te dragen. In plaats daarvan werd de opdracht aan Yvel gegeven om een pronkstuk te maken om hen te helpen deze moeilijke tijden te doorstaan.

De diverse onderdelen van het gezichtsmasker die later in elkaar worden gezet . Foto Yvel

“Het mondkapje is in opdracht van een van de meest trouwe klanten van het bedrijf gemaakt als verzamelobject om werk te creëren voor de 150 arbeiders van Yvel in Israël en de Verenigde Staten”, legt Sharon Caro, Chief Marketing Officer van Yvel uit.

“Voor ons is het een kunstwerk. Het is waar dat het voldoet aan alle normen van de Amerikaanse FDA en de normen van de Europese Unie, maar het masker is een soort juweel ”.

“Wanneer er een wereldwijde pandemie uitbreekt, geven mensen als eerste de luxe juwelen op”, zegt Caro, eraan toevoegend dat de fabriek net buiten Jeruzalem in maart gedwongen werd om te sluiten. De meeste van de arbeiders zijn nu terug en de anderen zullen naar verwachting ook snel weer aan het werk zijn.

Het zal vier maanden duren voordat het diamanten mondkapje klaar is en de levering wordt in oktober verwacht.

“Dankzij klanten met wie we in de afgelopen decennia relaties hebben opgebouwd, hebben we een paar opdrachten gekregen die ons hielpen om mensen terug te brengen naar de fabriek en dat helpt ons om ons hoofd boven water te houden. Dit mondkapje is hier een voorbeeld van”, besluit ze.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)