Israëlische NGO start crowdfunding voor Libanon

Israeli Flying Aid (IFA), een non-profit organisatie die gespecialiseerd is in het leveren van humanitaire hulp aan gemeenschappen die zijn getroffen door natuurrampen en conflicten in landen die geen formele betrekkingen hebben met Israël, kondigde aan een crowdfundings campagne aan om hulp te bieden aan het Libanese volk in de nasleep van een enorme explosie in Beiroet waarbij meer dan 170 mensen om het leven kwamen.

Volgens IFA-CEO Gal Lusky heeft de campagne twee doelen: de eerste is solidariteit met de bevolking van Libanon en de tweede is om de middelen te verzamelen om hulp te bieden aan de slachtoffers.

Wanneer onze buren een ramp van historische omvang meemaken, moeten wij, de burgers van Israël, het aanhoudende Israëlisch-Libanese conflict opzij zetten en boven politiek en diplomatie uitstijgen om de onschuldige Libanese slachtoffers aan de andere kant van de grens helpen,” zei Lusky.

De voorzitter van het Syria Forum van het Moshe Dayan Research Center, Dr. Nir Boms, gelooft dat deze “humanistische” benadering zou kunnen leiden tot positieve relaties tussen de twee staten.

“Deze recente ramp treft Libanon in een kritieke tijd. Sinds 2019 demonstreren de Libanezen op straat en eisen een verandering en een einde aan een systeem dat voorrang geeft aan andere belangen dan die van het Libanese volk, “zei Boms.”

“Het interne Libanese discours creëert een unieke kans om deel te nemen aan een beweging van humanitaire diplomatie, wat een ander gezicht van Israël laat zien en dat in de toekomst zou kunnen leiden tot een vorm van dialoog tussen de twee landen.

Link naar Crowdfunding-site: “Human Warmth ” – Israëliërs voor Libanese staatsburgers

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)