Met Israëlische hulp groeien binnenkort aardbeien in de woestijn van de Emiraten

Tuinbouw in de Negev woestijn. Screenshot YouTube

De Verenigde Arabische Emiraten kunnen binnenkort profiteren van de wereldberoemde Israëlische expertise op het gebied van woestijnlandbouw en zullen daardoor in staat zijn om zelf bijvoorbeeld aardbeien en bessen in de woestijn te laten groeien.

Volgens Or Haviv, een partner bij Arieli Capital , dat een agritech innovatiecentrum bouwt in Ramat Hanegev, kunnen delegaties van de VAE naar Ramat Hanegev komen voor training in geavanceerde woestijnlandbouw .

“We bespraken de mogelijkheden om woestijnlandbouw van topkwaliteit toe te passen met specifieke gewassen, zoals aardbeien en blauwe bessen, om import en andere gewassen zoals tomaten en meer te vervangen”, aldus Haviv.

Arieli Capital investeert in eerste instantie 5 miljoen dollar in het innovatiecentrum, gelegen nabij het nieuwe zonne-energieveld in Ashalim.

Het centrum wordt beheerd in samenwerking met de regionale raad van Ramat Hanegev en Ramat Negev Industries en zal zich richten op specialisatiegebieden in de regio, waaronder woestijnlandbouw, zeelandbouw en cannabisteelt.

Groenten zijn de belangrijkste gewassen die in de regio Ramat Hanegev worden verbouwd; de totale jaarlijkse productie is ongeveer 177 miljoen dollar waard. Ongeveer 70% van de totale productie is voor export, voornamelijk naar Europa en de Verenigde Staten.

Een waterontziltingsinstallatie in de regio produceert 3,5 miljoen kubieke meter hoogwaardig water voor gebruik door de lokale gemeenschappen en in de landbouw.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)