Na ruim 80 branden valt IDF doelen in Gaza aan

Soldaten blussen een van de vele branden woensdag in zuid Israël. Screenshot Channel 12 nieuws

Nadat op woensdagmiddag ruim 80 branden in het zuiden van Israel werden gemeld, veroorzaakt door ballonnen met brandende objecten en explosieven eraa die vanuit Gaza werden opgelaten, heeft de IDF de afgelopen nacht opnieuw Hamas-doelen aangevallen.

“Vliegtuigen, helikopters en tanks van de IDF hebben militaire faciliteiten van de marine van Hamas, ondergrondse infrastructuur en observatieposten van de terreurgroep Hamas aangevallen”, aldus de IDF in een verklaring.

De in Gaza gevestigde media zeiden dat de aanvallen doelen in de Gazastrook troffen, van Rafah in het zuidelijke deel van Gaza tot Beit Hanoun in het noorden. Volgens de rapporten waren de luchtaanvallen de meest intense reactie van Israël in de meest recente aanval van tit-for-tat-vuur.

Hamas-observatieposten werden aangevallen in de buurt van Gaza-stad en Deir al-Balah in het centrale deel van de strook, zeiden aan Hamas-gelieerde media.

Inmiddels heeft de minister van Defensie Gantz het voorstel goedgekeurd om de invoer van brandstof naar Gaza te stoppen.

Gantz nam de beslissing op basis van aanbevelingen van IDF-stafchef Aviv Kohavi, veiligheidsfunctionarissen en de coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden (COGAT), Israëls militaire liaison voor de Palestijnen.

“Hamas zal de gevolgen moeten dragen van het geweld tegen de burgers van de staat Israël”, zei COGAT in een verklaring waarin de beslissing werd aangekondigd.

Daarnaast is besloten de visserij zone voor vissers uit de Gazastrook terug te brengen van 15 naar 8 zeemijlen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!