Ook afgelopen 24 uur weer veel nieuwe besmettingen in Israël

Jeruzalem tijdens de lockdown met Pesach. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid in Israël maakt vandaag bekend dat tussen 11 uur dinsdag en 11 uur woensdag er 1644 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Ook werden er zes nieuwe sterfgevallen gemeld.

In de genoemde 24 uur werden 27.779 mensen op het virus getest waarbij de test bij 1644 mensen een besmetting vaststelde met het coronavirus, een percentage van 6,2%

Er zijn 23.779 patiënten die momenteel tegen de ziekteverwekker vechten, waarvan er 401 in een ernstige toestand verkeren, met 118 van hen aangesloten op de beademing.

Het aantal personen wat is overleden aan het virus is met zes gestegen en staat nu op 719.

De overige patiënten hebben overwegend milde klachten of in een aantal gevallen, helemaal geen klachten.

Inmiddels is vandaag ook bekend geworden dat op de geriatrische afdeling van het Laniado ziekenhuis in Netanya, 24 van de 30 daar verblijvende patiënten besmet zijn geraakt met het virus en zijn overgebracht naar de coronavirus afdeling van het ziekenhuis.

Ook blijken sommige personeelsleden positief te zijn getest en / of in quarantaine geplaatst, maar de woordvoerder van het ziekenhuis weigerde te zeggen hoeveel.

De kans dat er een lockdown in Israël komt tijdens de Hoge Feestdagen, neemt ondertussen toe.

Tv journaals melden dinsdagavond dat Israëlische politie zich aan het voorbereiden is om een lockdown tijdens de Hoge Feestdagen te handhaven.

Ook werden er oproepen gedaan om geen vakantie plannen te maken voor de periode tussen Rosh Hashana ( Joods Nieuwjaar) tot na Sukkoth (Loofhuttenfeest).

Zoals het er naar uitziet zullen de synagogediensten tijdens die periode een ingetogen karakter gaan krijgen waarbij slechts een beperkt aantal mensen bij elkaar kunnen komen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)