“Israël zal niet als eerste met vaccin komen, kwaliteit gaat voor”

Minister van Defensie Benny Gantz, links, met de directeur van het Instituut voor Biologisch Onderzoek, Prof. Shmuel Shapira, in het laboratorium in Ness Ziona op 6 augustus 2020. Fot Ariel Hermoni / Ministerie van Defensie

Het hoofd van het defensielaboratorium die de Israëlische race voor een vaccin tegen het coronavirus leidt, leek dinsdag de hoop te temperen dat Israël binnenkort een remedie zou hebben voor de pandemie, maar zei dat wat onderzoekers uiteindelijk zullen ontwikkelen, goed zal zijn voor de burgers van het land.

Prof. Shmuel Shapira, directeur van het Instituut voor Biologisch Onderzoek van het ministerie van Defensie, vertelde de Knesset Science and Technology Committee dat een Israëlisch vaccin in oktober klaar zal zijn voor proeven bij mensen, hoewel het pas volgend jaar klaar zal zijn voor fase drie testen.

“Vanaf het eerste moment wist ik dat we niet de eersten zouden zijn, en degenen die ons blijkbaar versloegen, zullen wij verslaan met de beste kwaliteit en andere dingen,” zei Shapira. “Ik denk dat het niet ons doel is om de eerste te zijn, maar om het beste vaccin te krijgen voor de burgers van Israël.”

“We hopen dat de tweede fase tegen het einde van het jaar, zo tegen eind december, zal eindigen”, zei Shapira. “De derde fase is veel ingewikkelder en kost tijd.”

Professor Shapira reageerde hiermee op uitlatingen van Russische functionarissen die hebben gezegd dat de grootschalige productie van het vaccin in september zal beginnen en dat massale vaccinatie al in oktober kan beginnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)