Plan om half augustus Israëlisch luchtruim te heropenen

Ben Gurion Airport vanuit de lucht. Screenshot YouTube

De druk om het luchtruim van Israël te heropenen neemt sterk toe, daarom was het geen verrassing dat functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid aan een plan werken om vluchten zonder medische controles of quarantainevereisten uit zogenaamde “groene” landen toe te staan.

Dit zou mogelijk vanaf augustus al kunnen en zou betekenen dat reguliere vluchten hervat kunnen worden, nadat de grenzen van Israël half maart vanwege de coronavirus pandemie werden gesloten

Reizigers uit landen met een laag aantal coronavirus besmettingen zouden zonder problemen toegang kunnen krijgen tot Israël, vertelde adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Itamar Grotto aan de Knesset.

‘Iedereen die vanuit een ‘groen land’ Israël binnenkomt, heeft geen twee weken quarantaine nodig,’ zei Grotto.

De landen die naar verwachting op de lijst worden opgenomen, volgens een rapport op Channel 12 zijn: Oostenrijk, Canada, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Japan, Zuid-Korea, Lichtenstein, Letland, Litouwen, Malta, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Slowakije, Slovenië en Zwitserland.

Het nieuwe beleid kan op 16 augustus in werking treden, voegde hij eraan toe: “dit vereist wat meer voorbereiding, het kan morgenochtend niet gebeuren. We zullen er alles aan doen.”

Minister van Toerisme Asaf Zamir drong aan op een snelle heropening van het luchtruim, ook al is het maar voor een beperkt aantal landen voorlopig.

“De noodzaak om reizigers te controleren zal jaren bij ons blijven en daarom lijdt het geen twijfel dat we moeten investeren in grote veranderingen in infrastructuur en medische diensten op Ben Gurion Airport” vertelde Zamir de Knesset commissie.

Het is onduidelijk of het toestaan van vluchten Israëlische luchtvaartmaatschappijen, het toerisme en de horeca zal helpen. Zelfs als Israël zich openstelt voor inkomende reizigers en toeristen uit “groene” landen, blijft het voor een groot deel van de wereld op de “rode” lijst staan ​​vanwege het zich nog steeds uitbreidende aantal besmettingen.

Israëliërs worden momenteel ​​in veel landen niet toegelaten, terwijl toeristen die Israël bezoeken vanuit de ‘groene landen’ landen bij hun thuiskomst waarschijnlijk twee weken in quarantaine moeten gaan, wat de animo om een bezoek aan Israël te brengen aanmerkelijk zal verkleinen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)