Nieuw programma bereidt jonge vrouwen voor cyberspecialisten van de toekomst te worden

Terr illustratie. Foto IDF Woordvoerders Unit

Israëlische vrouwen die bekendheid verwierven op het gebied van cyberveiligheid zullen in heel Israël middelbare schoolmeisjes opleiden in een nieuw nationaal mentorprogramma.

Het initiatief is bedoeld om jonge meisjes die momenteel zijn ingeschreven voor technologisch georiënteerde klassen op school, aan te moedigen om tijdens en na hun militaire diensttijd zinvolle posities in te nemen, terwijl ze veel kunnen leren van in het cyber vak ervaren vrouwen in hun respectieve interessegebieden, meldt de Jerusalem Post.

Dit nieuwe project is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen Cybereason , een van de toonaangevende cyberbedrijven in Israël, en een initiatief genaamd ‘At’ om middelbare scholieren te versterken en technologisch leiderschap aan te moedigen.

‘At’ is gestart door Neta Blum, 27, een IDF-officier die dienst doet als hoofd van luchtvaarttechnologieën bij het ministerie van Defensie, afdeling Defensie Onderzoek & Ontwikkeling (DDR & D.)

Blum besloot haar ervaring in hi-tech te gebruiken en andere vooraanstaande vrouwen in het veld aan te werven om jonge meisjes aan te moedigen de beslissing te nemen om te integreren in de technologische wereld. Om dit te doen, biedt ‘At’ seminars en programma’s aan die meisjes proberen te voorzien van instrumenten om mentale, economische en persoonlijke onafhankelijkheid te bereiken. Met de steun van Cybereason zal ‘At’ een aangewezen cyberprogramma opzetten om toe te voegen aan de reeks extra curriculumactiviteiten die worden aangeboden aan ambitieuze studenten.

Volgens Rinat Kapuza van Cybereason, is het afgelopen jaar het aantal vrouwen dat in hightech- en senior managementfuncties werkt toegenomen, maar merkte ze op, ‘er zijn nog aanzienlijke hiaten’.

“Tegenwoordig is meer dan 30% van de Cybereason-werknemers vrouw, voornamelijk werkzaam op onze technologische afdelingen. Het doel is natuurlijk 50% te bereiken, het percentage vrouwen in de algemene bevolking”, zei Kapuza.

“We merkten dat de hiaten zich vooral beginnen te manifesteren wanneer meisjes overstappen van de tussenschool naar de middelbare school en stoppen met hun wetenschappelijk georiënteerde cursussen. De manier om deze trend te veranderen is door meisjes en tieners van jonge leeftijd op te leiden en aan te moedigen hun potentieel te benutten en ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van de opties die voor hen openstaan. “

De leidende experts die de meisjes zullen begeleiden, zijn allemaal vrouwen uit verschillende technologische velden, zoals cyberexperts, ingenieurs, softwareontwikkelaars, technische infrastructuurmanagers en productmanagers. Ze zullen de meisjes ontmoeten en begeleiden op een kritiek punt in hun leven, Namelijk net voordat ze zich inschrijven voor de IDF, een ervaring die waarschijnlijk hun toekomstige ambities vorm zal geven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)