President Rivlin bij oefening Golani in Noord-Israël

President Rivlin met de Golani commandanten . Foto Mark Neyman (GPO)

President Reuven Rivlin (80) is ondanks zijn leeftijd onvermoeibaar en heeft een paar dagen geleden een oefening in het noorden van Israël bijgewoond van de Golani-infanteriebrigade van de IDF. Hij werd begeleid door de commandant van de Ga’ash-formatie, brig.-gen. Dan Neuman en de commandant van de Golani Brigade, kolonel Barak Hiram.

Aan het einde van de oefening sprak de president via de radio met de verschillende commandanten en zei: “Kodkodim (commandanten), dit is Kodkod (commandant) Ruvi. ‘Over’. Het was indrukwekkend om de commandanten in het veld te zien. Als jullie daarbuiten in het veld zijn, is de vijand alert, maar ik ben kalm. We kunnen op jullie rekenen! Over en uit.”

Sprekend over de situatie in het noorden zei hij: “Het is geen geheim dat het gespannen tijden zijn aan de noordgrens. De staat Israël zoekt geen conflict, maar we zijn altijd alert. We hebben een professioneel leger klaar om in actie te komen. We kunnen op hen vertrouwen. “

“De kreet van de commandant ‘volg mij’ in de IDF is niet zomaar een slogan. De woorden ‘volg mij’ geven de essentie weer van militair leiderschap en persoonlijk voorbeeld. Het is erg belangrijk om de hele commandostructuur van de brigade samen te brengen voor een gezamenlijke oefening.

Dat is hoe we winnen, ”zei de president, en hij vroeg of ze de mensen die thuis waren de groeten van hem wilden doen. ‘Ik wil al uw gezinnen hartelijk bedanken. U bent hier en zij zijn thuis, en het is niet eenvoudig. Jullie dragen ​​de last en zij dragen die met jullie. Erg bedankt.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!