Prominente zakenman uit VAE: “Emiraten land vol kansen voor Israëli’s”

Khalaf Ahmad Al Habtoor tijdens het live interview. Screenshot Channel 13

Gisteravond heb ik opnieuw met verbazing zitten kijken en luisteren naar een live interview op Channel 13 nieuws met een van de belangrijkste zakenlieden uit de Verenigde Arabische Emiraten, de miljardair Khalaf Ahmad Al Habtoor.

Al Habtoor noemde de onlangs aangekondigde normaliseringsovereenkomst een “grote” kans voor beide landen.

Khalaf Ahmad Al Habtoor, een miljardair vastgoedmagnaat en filantroop uit de VAE, vertelde onder andere dat zijn bedrijf in gesprek is met de Israëlische luchtvaartmaatschappij Israir voor het openen van een rechtstreekse luchtverbinding tussen Israël en de VAE.

Al Habtoor is al langere tijd uitgesproken voorstander van het aanknopen van banden met Israël door de VAE en is zeer enthousiast over de overeenkomst tussen beide landen. Hij zegt niet te kunnen wachten om samen te werken en dat hij al ideeën heeft besproken met Israëlische vrienden.

“Het is een geweldige beslissing die is genomen door Israëlische leiders en leiders van de VAE. De Verenigde Arabische Emiraten noem ik het land van kansen en dit is een kans voor de Israëlische zakenwereld en voor de toeristen die graag een bezoek willen brengen, we hebben afwisseling. Het is een heel, heel rijk land, ”zei hij.

Dit scenario dat wordt gedeeld door het Israëlische Ministerie van Economische Zaken wat schat dat door de normalisatie de Israëlische export naar de VAE zou kunnen oplopen naar 500 miljoen dollar per jaar.

Het begint al bijna als normaal te voelen dat er zondagavond weer een reportage door een journalist van Channel 13 vanuit Dubai live werd uitgezonden.

Deze keer nam hij de kijkers mee op een bezoek bij een van de leiders van de Joodse gemeenschap in Dubai, waarbij de Thora rollen werden getoond die tijdens de synagogediensten worden gebruikt, en werd uitgelegd dat er volop vrijheid is om synagogediensten te houden.

“We eren de erfgenaam van de Verenigde Arabische Emiraten, als leider en oprichter,hij is een groot man”, zei Ross, die deel uitmaakt van de Joodse gemeenschap in Dubai.

Verder werden de kijkers getrakteerd op een bezoek aan de grootste wolkenkrabber ter wereld, de Burj Khalifa en werden winkelcentra en hotels bezocht.

Doron Herman, de journalist in kwestie gebruikte openlijk zijn Channel 13 microfoon waar duidelijk Hebreeuwse letters op te zien zijn en werd overal waar hij kwam enthousiast en met open armen ontvangen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)