Raketten op Sderot

IDF valt doelen in Gaza aan. Screenshot Channel 13

Na opnieuw een dag met tientallen branden in zuid Israël, veroorzaakt door ballonnen met brandende objecten en explosieven vanuit Gaza, zijn er in de afgelopen nacht en vroege uren van vrijdag 12 raketten vanuit Gaza richting Israël afgevuurd. Israëlische politie toont video van laser die ballonnen onschadelijk maakt.

Donderdagavond laat werden vanuit Gaza vijf raketten op zuid Israël afgevuurd, drie daarvan werden door de Iron Dome onschadelijk gemaakt zoals op onderstaande video is te zien. De overige twee kwamen neer in Gaza.

Gedurende de vroege uren van de nacht werden er nog eens zeven raketten richting Israël afgevuurd, zes daarvan werden door de Iron Dome onschadelijk gemaakt, een raket veroorzaakte veel schade aan een huis in Sderot.

Foto’s en video’s op social media toonden een weggeblazen keuken en grote gaten in muren en het dak van het huis, waarvan de bewoners zeiden het luchtalarm niet te hebben gehoord omdat ze in diepe slaap waren.

Plotseling was er een luide knal”, vertelde Shlomo Malka, de eigenaar van het huis, aan Ynet News. ‘We stapten uit bed en renden naar de schuilkelder. Toen we even later weer naar buiten kwamen, zagen we dat de keuken was weggeblazen en de gaten in het huis.

In een inmiddels gebruikelijke reactie heeft de IDF vrijdagmorgen vroeg doelen van Hamas in Gaza aangevallen, waaronder een militaire compound, behorend tot de terreurorganisatie Hamas, die werd gebruikt om raketmunitie te vervaardigen.

Ook werden infrastructuren die werden gebruikt voor ondergrondse activiteiten van de terreurorganisatie Hamas door Israëlische vliegtuigen vernietigd.

De Israëlische politie heeft ondertussen voor het eerst een video gemaakt waarin te zien is hoe het nieuwe lasersysteem ballonnen clusters uit Gaza vernietigd.

Deze laser is het nieuwste wapen in de strijd tegen de ballonnen terreur van Hamas en andere terreurgroepen in Gaza.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)