Simpele Israëlische oogscan kan blindheid voorkomen

Screenshot YouTube

Als het aan Dr.Zack Dvey-Aharon ligt, zullen mensen in de nabije toekomst langs hun plaatselijke apotheek kunnen gaan voor een snelle oogscan die binnen 120 seconden een verscheidenheid aan medische aandoeningen kan detecteren, blindheid voorkomen en zelfs levens kan redden. Het systeem is ontwikkeld door Dvey-Aharon, CEO van AEYE Health.

Het oog is misschien een venster naar de ziel, maar het netvlies is het venster naar onze gezondheid en welzijn. Een netvliestest kan helpen bij het vaststellen van verschillende ziekten, waaronder hoge bloeddruk, hartaandoeningen, kanker, de ziekte van Alzheimer en verschillende ziekten die tot verlies van het gezichtsvermogen leiden.

Maar ook al kent de medische sector het belang van een retinale screeningstest, er zijn maar weinig specialisten die het kunnen en te weinig in de bevolking zijn zich bewust van het belang ervan.

AEYE Health , met kantoren in New York en Tel Aviv, is op een missie om een ​​nieuwe, meer toegankelijke en verbeterde standaard voor netvlies screening te creëren.

Echte omstandigheden dat de softwareoplossing geschikt is voor alle soorten oogscanner camera’s, van de grotere dure camera’s die te vinden zijn in kantoren van oogartsen tot draagbare of zelfs mobiele apparaten, legt Dvey-Aharon, een AI-ingenieur en mede-oprichter van AEYE Health, aan NoCamels uit. De AI-softwareoplossing kan worden geïntegreerd in bestaande machines en worden toegevoegd aan nieuwe apparaten die nog niet op de markt zijn.

“Onze technologische bekwaamheid is het vermogen om resultaten van hoge kwaliteit te behalen. Gevoeligheid, specificiteit en hoge nauwkeurigheid voor veel indicaties. We kunnen met elke camera werken en we leggen een grote nadruk op handheld-apparaten en goedkopere oplossingen ”, vertelt Dvey-Aharon aan NoCamels.

“Als je kijkt naar het probleem dat we proberen op te lossen, wordt 75 procent van de mensen niet gescreend. Niet omdat ze het niet willen, maar omdat ze het niet weten of omdat het te uitdagend of duur is.

Wat er gebeurt, is dat velen binnen een paar jaar blind worden. Omgaan met een blindheid is een stuk uitdagender, voor de persoon uiteraard, maar ook voor de samenleving, het verzekeringsstelsel, de werkplek enzovoort, ”zegt Izik Itzhakov, VP Business Development, aan NoCamels.

“Als een samenleving van ondernemers in de gezondheidszorg moeten we ons richten op het bieden van de tools voor de mensen en voor het zorgstelsel om te voorkomen dat deze dingen ooit gebeuren,” voegt hij eraan toe.

“Met ons systeem kunnen clinici een verscheidenheid aan medische aandoeningen detecteren en blindheid voorkomen”, zegt Dvey-Aharon.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!