Tel Aviv opent eerste ‘drijvende bioscoop’ van Israël

Zo gaat de drijvende bioscoop er uit zien. Foto gemeente Tel Aviv

Eerst heropende Tel Aviv recentelijk zijn eerste historische drive-in-theater om openluchtvertoningen mogelijk te maken te midden van de geldende coronavirus beperkingen, nu opent het een drijvende bioscoop in de roeivijver van het Hayarkon Park in het noorden van de stad.

Inwoners van Tel Aviv kunnen films kijken op een scherm van bioscoopformaat vanuit het comfort van 70 roeiboten en waterfietsen die gewoonlijk worden gebruikt om over de Hayarkon rivier te varen die door het park loopt.

Boten zullen altijd op twee meter afstand van elkaar liggen tegenover een groot scherm, wat zorgt voor een veilige en leuke ervaring en waardoor alle tickethouders gedurende minstens een paar uur kunnen ontspannen en ‘wegdrijven’ van de dagelijkse sleur.

Alhoewel de boten niet bepaald kunnen worden vergeleken met zitplaatsen in het stadion, is er voldoende ruimte voor popcorn en drankjes in de bootjes en waterfietsen.

De acht verschillende vertoningen tussen 22 en 28 augustus bevatten vier gezinsvriendelijke opties en vier films voor volwassenen, en zijn alleen beschikbaar voor inwoners van Tel Aviv met DigitTel-kaarten.

De door het Ministerie van Volksgezondheid goedgekeurde activiteit is een gezamenlijke inspanning van de gemeente Tel Aviv en de Cinematheque van Tel Aviv en maakt deel uit van de inspanningen van de stad om deze zomer culturele activiteiten te organiseren.

De stad biedt ook rondleidingen door de stad in de buitenlucht, fitnesslessen op het dak van het gemeentegebouw en muziekoptredens op het dak van het Eretz Israel Museum.

Daarnaast zijn er allerlei activiteiten georganiseerd zoals tot 25 augustus een openluchtkunstenaarsmarkt op Washington Boulevard, een pop-up bakkerij van Danon Culinary Center, en Looney Tunes personages in het Dizengoff Center.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!