Nieuwe multidimensionale IDF eenheid

IDF troepen tijdens een oefening. Foto IDF woordvoerders Eeenheid

Het Israëlische leger bereidt zich voor op een complexer slagveld in toekomstige oorlogen en heeft daarom een nieuwe multidimensionale gevechtseenheid opgericht.

Divisie 99, zoals de nieuwe eenheid wordt genoemd is opgericht om snel te kunnen manoeuvreren en als aanvalskracht diep in vijandelijk gebied door te dringen. Het zal zich specialiseren in gevechten in stedelijke gebieden zoals in Libanon en de dichtbevolkte Gazastrook.

De divisie is gebaseerd op bestaande middelen en beschikt over vier brigades infanterietroepen van de Kfir Brigade, commando-eenheden, gepantserde troepen, technische troepen en reservetroepen van de Parachutistenbrigade.

IDF tank tijdens een oefening met live vuur. Foto IDF Woordvoerders Eenheid

Ook de nieuw gevormde Ghost Unit, die over hoge gevechtsmogelijkheden beschikt om op alle fronten en terreinen te vechten zal worden opgenomen in Divisie 99.

De Ghost Unit heeft troepen geïntegreerd van infanterie eenheden, zoals gevechtstechnici – inclusief troepen van de elite Yahalom- en Gadsar-verkenningsbataljons – parachutisten, artillerie, de Oketz-hondeneenheid en de Duvdevan-commando-eenheid, evenals eenheden van de IAF (inclusief piloten) en veld intelligentie.

Soldaten van de Ghost eenheid. Foto IDF Woordvoerders Eenhied

Tijdens de recente spanningen met Hezbollah langs de noordgrens werd de Ghost-eenheid samen met de andere versterkingen ingezet en gebruikte nieuwe technieken en technologie die in de eenheid waren ontwikkeld.

Divisie 99 zal naar verwachting in 2022 de initiële operationele capaciteit bereiken en de volledige operationele capaciteit in 2023-2024. De divisie zal onderdeel zijn van de grondtroepen.

Soldaat met computer. Foto IDF Woordvoerders Eenheid

Divisie 99 werd gevormd onder het Momentum-meerjarenplan van het leger, dat zich richt op nieuwe concepten en methoden van oorlogvoering die zijn aangepast aan de uitdagingen van een stedelijk slagveld met intensief vijandelijk vuur.

Zoals troepen in eerdere oorlogen de vijand op één duidelijke locatie konden visualiseren, is de vijand van vandaag gedecentraliseerd en veel moeilijker te vinden. Het zijn tijdgevoelige doelwitten geworden die de IDF uitdagen om hen onmiddellijk te treffen nadat ze zijn ontdekt en voordat ze verdwijnen.

Volgens het plan hebben de grondtroepen ook geïnvesteerd in robots. Er komt ook een digitale transformatie waarbij alle troepen met elkaar in verbinding staan, inclusief de piloot in de lucht en de pelotonscommandant op de grond.

De IDF heeft getraind op Rafael’s Fire Weaver sensor-to-shooter-systeem, dat sensoren en personeel met elkaar verbindt, wat zorgt voor een gedigitaliseerde gevechtsruimte die de inzetduur met doelen verkort en de operationele prestaties verbetert.

Fire Weaver sensor-to-shooter-systeem. Foto Raphael Militairy Industries

Fire Weaver brengt locaties, interessante plaatsen, eigen soldaten en vijandelijke doelen in kaart. Alle troepen, van de soldaat op de grond tot de piloot in de lucht, zijn verbonden met elkaar en kijken naar exact dezelfde doelen. Ze worden geholpen door kunstmatige intelligentie, die alle informatie in realtime kan analyseren om prioriteit te geven aan de richting waarnaar moet worden gevuurd.

Het leger zal ook de training aanpassen aan de uitdagingen van stedelijke gevechten en trainingsfaciliteiten opzetten voor het trainen van gevechten in stedelijke gebieden met geavanceerde virtual reality-simulatoren voor soldaten en reservisten, waardoor ze hun gevechtsmethoden kunnen versterken om overeen te komen met de kenmerken van het moderne slagveld en die van Israëls vijanden.

De IDF wil ook een grote trainingsfaciliteit openen op de Golanhoogvlakte die Libanees grondgebied nabootst waar troepen zouden vechten tegen Hezbollah. De faciliteit zal het manoeuvrerende eenheden mogelijk maken om oefeningen uit te voeren, inclusief live vuur.

De nieuwe Rotem-faciliteit op de trainingsbasis van de Tze’elim Ground Forces in de Negev werd de afgelopen maanden ook ingehuldigd. De faciliteit simuleert stedelijke en landelijke slagvelden.

Training IDF. Foto IDF Woordvoerders Eenheid

Ondanks de economische crisis veroorzaakt door de coronavirus pandemie en het gebrek aan budget, worden de reservetroepen getraind, waarbij twee brigades de afgelopen weken ‘live-fire’ oefeningen hebben uitgevoerd.

De grondtroepen zijn ook van plan de komende maanden de ontwikkeling van nieuwe wapens aan te kondigen, waaronder nieuwe precisiegranaten en kleine drones die zich aan gebouwen kunnen hechten en bewegingen achter muren kunnen detecteren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)