Gepersonaliseerde gezondheidszorg door Israëlisch startup

Fot K Health

We weten allemaal dat je via Google antwoorden kunt krijgen op vragen over je gezondheid, maar artsen waarschuwen dat deze internetoplossing niet is bedoeld om je beter te maken en vaak het tegenovergestelde doet. De in Israël gecreëerde gezondheids-app van de Israëlisch-Amerikaanse startup K-Health, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van telegeneeskunde, beantwoordt de roep om betere gezondheidszorg door patiënten toegang te bieden tot betaalbare zorg via hun mobiele telefoon.

“In tegenstelling tot Google, dat vaak het worstcasescenario of de meest algemeen voorkomende aandoening gebruikt, is K Health ontworpen om voor elke gebruiker te worden gepersonaliseerd, waarbij het meest waarschijnlijke scenario wordt meegenomen, rekening houdend met alle persoonlijke factoren.

De oprichters van K Health creëerden de eerste en enige artificial intelligence (AI) gestuurde eerstelijns zorgoplossing waarmee gebruikers gratis kunnen zien hoe artsen mensen met vergelijkbare symptomen diagnosticeren en behandelen, ” vertelde een woordvoerder van K Health aan NoCamels.

“Met AI-gestuurde zorg worden uitgebreide aantekeningen over de symptomen van een patiënt en een steeds groter wordend gezondheidsdossier, evenals andere relevante biomarkers (leeftijd, geslacht, etc.) automatisch opgenomen in het gebruikersdossier, waardoor de diagnose van de arts efficiënter en nauwkeuriger wordt. De technologie van K Health stelt een arts in staat om een ​​geïnformeerd gesprek te voeren met een patiënt die de kern van het probleem, of het nu acuut of chronisch is, efficiënter kan doorgronden”, vertelde het bedrijf aan NoCamels.

De oprichters, Israëlische ondernemers Ran Shaul, Allon Bloch (een voormalig CEO bij Wix) en Adam Singolda (ook de oprichter en CEO van Taboola) hebben elk hun eigen persoonlijke verhaal met gebrekkige of onvoldoende toegang tot gezondheidsinformatie. En ze maakten gebruik van de gerenommeerde ranglijst van Israël als een land van hoogwaardige technologie en innovatie op het gebied van gezondheidszorg, vooral op het gebied van gezondheidsanalyses, elektronische medische dossiers en de implementatie van gezondheids-IT.

“Israël is een belangrijk knooppunt voor technologische innovatie en K Health heeft in het land algemeen gebruik en respect verworven. K Health heeft ook een partnerschap met Maccabi, een grote gezondheidszorgverlener in Israël, en wordt door veel van haar leden gebruikt ”, zei de woordvoerder van het bedrijf.

Maccabi verzamelde over een periode van 20 jaar alle gegevens van haar patiënten. Het bevat een exclusieve database met aantekeningen van artsen, laboratoriumresultaten, behandelingen, gedetailleerde medische geschiedenissen en recepten. K health gebruikt deze informatie in zijn app om data gestuurde informatie te geven over de symptomen en gezondheid van haar gebruikers.

“Ons doel is om de branche te veranderen, die is gebaseerd op verouderde protocollen. We hebben een dynamisch systeem gebouwd dat we willen gebruiken om een ​​meer eigentijds medisch protocol te creëren.”

De app is gemakkelijk te gebruiken. Typ in wat u dwarszit en de app doorzoekt de database om te zien hoe artsen andere mensen met vergelijkbare symptomen behandelden. Vanaf dit punt, als u ervoor kiest om met een arts te praten, verbindt de app u met een expert die een diagnose kan stellen, medicijnen kan voorschrijven of indien nodig een laboratoriumtest kan bestellen.

“Vaak vinden patiënten met aandoeningen zoals urineweginfecties en seksuele gezondheidsproblemen het ongemakkelijk om naar een dokter te gaan en vaak geven zij de voorkeur aan een op tekst gebaseerde chat. Veel mensen mijden de dokter als ze geen dringende aandoening hebben om te bespreken, dus met een virtuele oplossing worden mensen aangemoedigd om pro-actiever te zijn omdat de zorg handiger en betaalbaarder is.”

Het bedrijf zegt dat het alleen board-gecertificeerde ER of eerstelijnsartsen gebruikt. De informatie die u al in de app heeft getypt, wordt overgedragen aan de medische professional. K Health zegt dat de app de kosten van een arts met 90 procent kan verlagen, en dat de arts op een meer geordende manier informatie over de patiënt krijgt.

In augustus schreef Robert Lakin, een financiële schrijver en redacteur die de zakenwereld van Israël behandelt, een blog over waarom hij gelooft dat K Health een enorm succes zal worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)