Ministerie van Financiën waarschuwt voor onherstelbare economische schade

Een virus patient wordt het ziekenhuis ingebracht. Screenshot YouTube

Terwijl het Israëlische coronakabinet vandaag bij elkaar komt om nieuwe beperkingen af te kondigen te midden van de alsmaar stijgende dagelijkse besmettingen, waarschuwt de directeur van het ministerie van Financiën voor onomkeerbare economische schade mochten er nieuwe beperkingen worden ingevoerd.

Adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Itamar Grotto, zei dat het ministerie als voorwaarde stelt om de lockdown te versoepelen en geleidelijk te beëindigen, het aantal positief geteste mensen op 7% moet komen. Op dit moment is het aantal mensen dat positief test tussen de 11% en de 12%. Als de tests op het huidige gemiddelde tempo van ongeveer 50.000 per dag blijven, zou dat neerkomen op ongeveer 3500 gevallen per dag of minder.

Tijdens de vergadering van het coronakabinet meldden de Hebreeuwse media dat de nieuwe beperkingen die in overweging worden genomen, het verder beperken van de aanwezigheid op werkplekken omvatten, het sluiten van synagogen en het opleggen van nieuwe beperkingen voor gebedsbijeenkomsten in openbare ruimten en het sluiten van alle markten, inclusief die voor de Soekot-vakantie de “vier soorten” verkopen.

Ondertussen waarschuwde de directeur-generaal van het ministerie van Financiën Keren Terner Eyal in een brief dat de nieuwe werkbeperkingen “dramatische en pijnlijke kosten voor de economie zullen hebben die op korte termijn ook miljarden shekels zullen kosten, nog afgezien van de dramatische economische en sociale gevolgen op de lange termijn.”

Ze merkte in haar brief op dat de morbiditeitscijfers ongeveer twee weken achterlopen op de maatregelen die bedoeld waren om ze in te dammen.

Terner Eyal voerde aan dat de gezondheidsvoordelen van nieuwe beperkingen niet in verhouding staan ​​tot de economische schade die ze naar verwachting veroorzaken, wat ook op de lange termijn gezondheidskosten met zich meebrengt.

Ze drong er in haar brief op aan om een nieuwe zware klap voor de economie te vermijden en het publiek de kans te geven de belangrijke preventieve maatregelen die sinds afgelopen donderdag van kracht zijn te implementeren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)