Palestijnse leider promoot terreur: alle vormen geweld toegestaan

Screenshot PMW

Jibril Rajoub, secretaris generaal van het centrale comité van Fatah, de grootste factie binnen de PLO die in 1993 een vredesverdrag met Israël sloot, vindt ondanks de annulering van de annexatieplannen dat alle vormen van geweld tegen Israël zijn toegestaan.

Na het vredesakkoord tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël benadrukte Jibril Rajoub, de hoogste ambtenaar van de PA, tegenover de Palestijnen dat terreur een optie blijft in “de strijd” tegen Israël.

Als gevolg van de vele oproepen de laatste weken van prominente figuren in de Palestijnse Autoriteit om geweld te gebruiken, hebben Palestijnen een aantal terreuraanslagen tegen Israëliërs gepleegd.

Een Palestijnse terrorist heeft vorig weekend in Rosh Haayin een Israëlische man neergestoken en hem ernstig verwond, een andere terrorist stak een Israëliër vier dagen geleden in Petach Tikva dood en woensdag was er een ramaanval met een auto.

Gebruikmakend van het Palestijnse eufemisme voor geweld en terreur, verklaarde Rajoub dat “alle mogelijkheden openstaan ​​voor alle soorten verzet”:

Fatah-secretaris van het Centraal Comité, Jibril Rajoub: “Ons belang is dat de strijd de bezetting zal schaden en dat de kosten van de bezetting bij de bezetting komen te liggen en niet bij ons. Maar alle mogelijkheden staan ​​open voor alle soorten verzet in de bezette landen tegen alle uitingen van de bezetting, de symbolen van de bezetting.” [Officiële PA-tv, 17 augustus 2020]

Rajoub’s pleidooi voor geweld en lof voor terreur is niet nieuw, Eerder dit jaar noemde hij verschillende moordenaars bij naam en noemde hun aanvallen “glorieuze daden die tot voorbeeld zijn voor de komende generaties” :

Fatah Secretaris van het Centraal Comité Jibril Rajoub: “Deze maand zag de dood als martelaar van de geestelijk vader van de nationale situatie in de bezette gebieden in zijn tijd, broer ‘ Abu Jihad ‘ (dwz terrorist, geplande moord op 125) – onze Prins van Martelaren… [Deze maand] zag ook de ontvoering van de nationale commandant, broeder Marwan Barghouti (dwz terrorist, plande 3 aanslagen, 5 vermoord) … Broeder Marwan is een nationale commandant voor ons en een [Fatah] lid van het Centraal Comité met veel van zijn broers: Karim Younes, die ook lid is van het Centraal Comité, broer Maher Younes (dwz terroristen, vermoord 1), broer Diya Al-Agha (dwz terrorist, vermoord 1), broerAbu Shadi [Muhammad] Al-Tous (dwz terrorist, betrokken bij de moord op 9), en 26 anderen … Deze maand en deze dag zijn we toegewijd en loyaal aan hun pad, aan hun offer, Martelaren of gevangenen … Ieder van hen [verrichtte] glorieuze daden . [Officiële PA-tv, persoonlijke ontmoeting, 16 en 17 april 2020]

Rajoub was in zijn jongere jaren een terrorist en betrokken bij verschillende aanslagen. In 1986 werd hij na een gevangenenruil verbannen naar Libanon, maar in het kader van de Oslo akkoorden mocht hij in 1993 terugkomen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)